راهنمای کفش کوهنوردی مردانه

کفش کوهنوردی مردانه نوعی کفش ورزشی محسوب می‌شود این پوشش در زمان‌های گذشته از چرم طبیعی ساخته می‌شد. بسته به نوع استفاده کوهنورد، تعداد لایه‌ها افزایش یا کاهش پیدا می‌کرد. تنها مشکلی که به این کفش‌ها وارد می‌شد وزن خیلی بالای آن‌ها بود که با روی کار آمدن چرم‌های مصنوعی و سایر جنس‌ها که خاصیت ضد آب و ضد باد داشتند وزن آن‌ها کاهش چشمگیری پیدا کرد. جنس کفش کوهنوری بسته به فصلی که از آن استفاده می‌کنید، متفاوت می‌باشد. در ادامه شما را با انواع کفش کوهنوردی مردانه آشنا می‌کنیم.

ضرورت انتخاب کفش‌کوهنوردی مردانه متناسب با فصل:

در خرید کفش کوهنوردی قبل از هر چیز لازم است تا بدانیم که  به چه کفشی با چه کاربردی نیاز داریم برای مثال کفشی برای پیاده روی معمولی و کوه های کم ارتفاع یا کفشی برای کوه هایی که نیاز به مهارت بیشتری دارند و حرفه ای تر هستند. برای چه فصلی می خواهید استفاده کنید تابستان یا زمستان، بعد از پرسیدن این سوالات از خود بهتر است با ویژگی های یک کفش کوهنوردی خوب آشنا شوید و با خود در این زمینه صادق باشید که آیا نیاز به کفشی برای پیاده روی حرفه ای دارید یا خیر ،کفشی برای پیاده روی ساده و طبیعت گردی کارتان را راه می اندازد. اگر برای کوهنوردی مسیری پر از سنگ و چاله پیش و رو دارید و قصد دارید بیشتر پیاده روی کنید تا اینکه یک کوهنوردی باید کفشی انتخاب کنید که کف آن صاف و بدون استوک باشد زیرا می توانید سریع تر و راحت تر حرکت کنید برای کوهنوردی در فصل زمستان ممکن است بخواهید از مناطقی عبور کنید که پوشیده از برف و یخ هستند باید از کفشی استفاده کنید که استوکدار ساق بلند و در ساخت آن از دو لایه چرم استفاده شده باشد تا در شرایطی که برف سنگین است اذیتتان نکند.

 

انواع کفش کوهنوردی مردانه:

  1. کفش کوهنوردی تابستانی: در فصل تابستان که هوا گرم است پای شما درون کفش بیشتر از سایر فصل‌ها عرق می‌کند، این موضوع خود را زمانی نشان می‌دهد که کفش شما مناسب این فصل نباشد. بنابراین پاهای شما درون کفش پخته خواه خواهد شد. پس حتما برای فصل تابستان از کفش کوهنوردی مردانه تابستانی استفاده نمایید.
  2. کفش کوهنوردی بهاره: در فصل بهار به دلیل مطلوب بودن هوا این ورزش بیشتر از همیشه کوهنوردان را راهی کوه می‌کند. در این فصل به دلیل بارش بیشتر باران کوهنورد نیاز به کفشی دارد که خاصیت ضد آب داشته باشد. زیرا نفوذ آب به درون کفش کوهنوردی باعث آسیب دیدن پوست پا و پیر شدن آن می‌شود و به دلیل اینکه نسبت به فصل تابستان هوا مقداری گرم‌تر است باید این کفش هم مقداری گرم‌تر از کفش‌های تابستانی می‌باشد.
  3. کفش کوهنوردی پاییزه: فصل پاییز شروع سرد شدن هوا و شروع بارندگی‌هاست. در این فصل کوهنورد بیشتر از فصل تابستان و بهار در ناحیه پا سرما را احساس می‌کند. این موضوع زمانی شدت خود را نشان می‌دهد که کفش شما ضد آب نباشد و آب به داخل کفش شما نفوذ کند. بنابراین کفش کوهنوردی پاییزه علاوه بر ضد آب بودن باید جنس ضخیم‌تری داشته باشند و پاهای شما را بیشتر گرم کنند. با این حال تفاوت زیادی بین کفش کوهنوردی بهاره و پاییزه وجود ندارد.
  4. کفش کوهنوردی زمستانی: فصل زمستان به فصل سرد شدن هوا و بارش برف و باران معروف است. در برخی از فصل‌های فصل زمستان دمای هوا به زیر صفر درجه می‌رسد. در این شرایط کوهنورد نیاز به کفش مخصوصی دارد که پاهای او را از سرمای زیر صفر که استخوان سوز است، محافظت نمایید. همچنین در برخی از قسمت‌های کوه برف و یخ وجود دارد بنابراین باید قابلیت نصب یخ شکن را داشته باشد. جنس این مدل از پشم بوده و خاصیت ضد آب نیز دارد.

ویژگی‌های کفش کوهنوردی مردانه خوب و باکیفیت:

  • جنس رویه آن علاوه بر داشتن مقاومت بالا خاصیت ضد آب داشته باشد و از نفوذ آب به درون کفش کوهنوردی جلوگیری کند.
  • یک کفش کوهنوردی خوب باید زیره مناسبی داشته باشد، یعنی آنتی شوک بوده و بتواند از ورود ضربه‌های وارد شده از کف به پای شما خودداری نمایید. همچنین عاج مناسب را برای جلوگیری از لیز خوردن داشته باشد.
  • آستر داخلی آن باید از پارچه نرم و لطیف ساخته شده باشد. زیرا این ناحیه بیشتر از سایر نقاط کفش با پای شما تماس دارد و امکان تاول زدن پا در این نواحی بیشتر است.
  • هر چه کفش مخصوص کوهنوردی شما وزن کمتری داشته باشد، پای شما هنگام پیاده روی و صعود در کوهستان کمتر احساس خستگی می‌کند‌. البته وزن خیلی کم هم می‌تواند به ستون فقرات شما آسیب وارد نمایید.
  • زبانه کفش کوهنوردی هم از اهمیت خاصی برخوردار می‌باشد. بهتر است زبانه کفش شما بالش مانند باشد، تا از وارد شدن ضربه‌ به روی پا جلوگیری کند.
  • امنیت کفش کوهنوردی از سایر نکاتی که گفته شد مهم‌تر است. زیرا کوهنورد از قسمت‌هایی عبور می‌کند که دارای لبه‌های تیز می‌باشند و امکان آسیب دیدن و پیچ خوردن پا در آن‌ها بیشتر است. بنابراین بهتر است از میان کفش‌های کوهنوردی ساق کوتاه، ساق متوسط و ساق بلند شما کفش ساق بلند را انتخاب کنید.
  • شما می بایست کفش کوهنوردی را دقیقا سایز پای خود انتخاب کنید اگر کوچکتر یا بزرگتر باشد، علاوه بر اینکه از پای شما محافظت نمی کند بلکه به پاهای شما اسیب هم وارد می کند.
  • سعی کنید آخر وقت کفش را انتخاب و خریداری کنید، زیرا در این زمان پا فاقد ورم بوده و در حالت عادی و استاندارد قرار دارد.
  • هنگام خرید کفش به صورت اینترنتی ، حتما به برند محصول و اعتبار و سابقه فروشگاه توجه کنید.
  • زمانی که کفش را پوشیدید، پایتان را تا جایی که می توانید به سمت جلوی کفش هدایت کنید، به گونه ای که پنجه پا کاملا در جلوی کفش قرار گیرد،
  • هنگامی که از کفش کوهنوردی استفاده می کنید، جوراب مخصوص بپوشید، جوراب روزمره مناسب نیست.
  • جالب است بدانید نحوه‌ی گره زدن بند کفش هم روی فیت بودن کفش در پا تاثیرگذار است.
  • بعد از بستن بند کفش، روی یک پای خود بایستید و به دیوار ضربه بزنید، اگر کفش مناسب باشد، هیچ ضربه ای به پای شما وارد نمی شود.

 

هنگام خرید کفش کوهنوردی مردانه به چه نکاتی باید بیشتر توجه کنیم؟

  • قیمت کفش کوهنوردی: اولین و مهم ترین نکته در انتخاب و خرید کفش کوهنوردی مردانه قیمت آن می باشد. در ابتدای کار مشخص کنید که چه میزان برای خرید کفش قرار است هزینه کنید. اگر میزان بودجه برای کفش شما مشخص شود خود به خود یک سری از کفش ها از دایره انتخاب شما خارج می شوند و کار انتخاب برای شما راحت تر می شود.
  • ضد آب (Gore-tex): تکنولوژی برای ساخت پارچه ضد آب می باشد. یعنی بایستی کفشی انتخاب نمایید که اگر پای شما با آب برخورد داشته باشد  آب وارد آن نشود واینکه نباید جوراب شما خیس شود.
  • جنس زیره کفش کوهنوردی: کاربرد های مختلفی دارد که در مورد آن توضیح داده می شود، مثلا آجدار باشد، نوع برآمدگی و تکنولوژی ساخت کفش از اهمیت بالایی برخوردار است. که هنگام خرید کفش کوهنوردی مردانه باید به آن توجه داشته باشید.
  • جنس رویه کفش : باید در برابر پوسیدگی و سایش بسیار مقاوم و قوی باشد .حتما در زمان خرید از فروشگاه قابل اطمینان خرید کنید. همچنین رویه کفش باید به گونه ای باشد که پای شما را اذیت نکند و جنس آن دارای منافذی برای ورود و خروخ هوا باشد تا پای شما هنگام کوهنوردی عرق نکند.
  •  لایه میانی خوب( EVA): باعث احساس خستگی کمتر می شود . توجه داشته باشید کفه داخلی کفش باید مناسب برای گودی پای شما باشد این مقدار استاندارد خاصی ندارد و باید با پوشیدن چند برند مختلف میزان آن را بدست آورید.
  •  وزن کفش کوهنوردی: باید سبک باشد تا بتوانید گام های راحت تری بردارید ولی ممکن است کفش هایی که برای کوهنوردی های سخت ساخته شده اند مقداری سنگین تر باشند اما اگر کفش کوهنوردی بدون علت خاصی سنگین باشد بدون شک در طول مسیر کوهنوردی شما را آزار می دهد.
  • قابلیت حفظ دما و هواخوری: دو ویژگی مهم در انتخاب کفش کوهنوردی می باشند. اگر می خواهید کفشی مناسب کوهنوردی در سه فصل از سال داشته باشید می بایست قابلیت هواخوری داشته باشد تا علاوه بر جلوگیری از تعریق زیاد سطح پوست،بتواند پای شما را خنک نگه دارد. ولی برای کوهنوردی در زمستان این موضوع اهمیت چندانی ندارد و فقط باید پای شما را گرم نگهداری کند .در ساخت این کفش ها از تکنولوژی هایی استفاده میکنند که از هدر رفتن دمای داخلی کفش و سرمازدگی پا جلوگیری می کند.

روش نگهداری از کفش کوهنوردی مردانه:

  1. بعد از هر بار کوهنوردی کفش‌های خود را به خوبی شستشو دهید و آن‌ها را در فضای باز قرار داده تا خشک شوند.
  2. بهتر است در صورت گلی شدن با یک مسواک نرم گل و گرد و غبار را از روی کفش جدا کرده و با یک پارچه نم‌دار آن را تمیز کنید.
  3. در صورتی که جنس کفش شما از چرم طبیعی است، آن را شستشو ندهید و بعد از انجام مرحله ۲ آن را به وسیله پی واکس براق کنید.
  4. کفش های خود را بعد از ورزش در جاکفشی قرار دهید و از قرار دادن آن‌ها روی زمین خود داری کنید. زیرا زیر کفش‌های دیگر له شده و طول عمر آن‌ها کاهش می‌یابد.
  5. در ابتدا سعی کنید با مراجعه به سایت تولید کننده کفش و یا برگه مشخصات آن دستورالعمل شستشوی کفش کوهنوردی تان را مطالعه و مطابق با آن اقدام نمایید.
  6. چنانچه کفش شما فاقد دستور شستشو بود، ابتدا بندها و چسب های آن را باز کرده و با استفاده از یک بُرس اقدام به جدا کردن گل و لای چسبیده به تمام قسمت های آن کنید.
  7. سپس با استفاده از یک دستمال نرم و کمی مرطوب اقدام به تمیزی تمامی قسمت های کفش به غیر از زیره آن کنید.
  8. چنانچه از یک کفی در قسمت داخل کفش خود استفاده می کنید، آن را از محصول خارج کرده و بصورت جداگانه شسته و در مقابل نور خورشید قرار دهید تا بوی نامطبوع آن نیز از بین برود.
  9. اگر کفش کوهنوردی کلمبیا شما دارای قسمت هایی دوخته شده از جنس چرم طبیعی و یا مصنوعی بر روی خود است، از یک واکس مخصوص برای افزایش کیفیت و دوام آن استفاده نمایید.
  10. در پایان نیز سی کنید با استفاده از محلول هایی استاندارد هر از چندگاهی خاصیت ضد آبی آن را تقویت نمایید تا همیشه کیفیت کفشتان بالا باقی بماند.
  11. اگر در داخل کفش کوهنوردی تان علاوه بر کفی دوخته شده در آن از کفی دیگر نیز استفاده می کنید، آن را در آورده و برای مدت زمانی در تماس مستقیم با هوای آزاد قرار دهید تا هم رطوبتش از بین برود و هم بویی که گرفته است؛ فراموش نکنید که هیچگاه نباید خیسی و رطوبت کفش های ورزشی خود را در زیر نور مستقیم آفتاب و یا حرارت آتش و حتی سشوار خشک نمایید؛ زیرا به ساختار درونی آنان صدمه خواهید زد.

.
منابع:
.https://kimik.ir

- مطالب مرتبط -

«تجهیزات سفر و کمپینگ»

البسه و اکسسوری

مشاهده مطالب ←

آرایش و زیبایی

مشاهده مطالب ←

لوازم خانگی و دکوری

مشاهده مطالب ←

بهداشت و سلامت

مشاهده مطالب ←

گل و گیاهان

مشاهده مطالب ←

موادغذایی و خوراکی

مشاهده مطالب ←

مسافرت و کمپینگ

مشاهده مطالب ←

نظافت و شستشو

مشاهده مطالب ←

ماشین و موتورسیکلت

مشاهده مطالب ←

لوازم دیجیتال

مشاهده مطالب ←

ساز و موسیقی

مشاهده مطالب ←

کودک و نوزاد

مشاهده مطالب ←

لوازم اداری

مشاهده مطالب ←

تحصیل و تحریر

مشاهده مطالب ←

منابع

مشاهده مطالب ←

قوانین

مشاهده مطالب ←

error: Alert: Content is protected !!