سینیزیر موتور خودرو چیست؟
یک ورقه فلزی ضخیم که در قسمت زیر موتور خودرو به منظور جلوگیری از ورود اشیاء و ضربه به موتور خودرو و کارتل جلوگیری میکند. سینیها معمولا به وسیله ۵ پیچ یعنی دو پیچ در قسمت جلو و سه پیچ از قسمت عقب روی خودرو نصب میشوند. وظیفه اصلی این قطعه محافظت از موتور خودرو و سایر متعلقات داخل آن میباشد. انواع مختلفی دارد که در ادامه به توضیح تک تک آنها میپردازیم.
انواع سینیزیر موتور خودرو:
- سینی زیر موتور پلاستیکی: این مدل سینی بیشتر در خودروهای جدید دیده میشود و در واقع یک خیانت بزرگ توسط سازنده خودرو به مشتری است. این نوع از سینی مقاومت زیادی ندارند و با اولین ضربه شکسته میشوند. از مهمترین ویژگی این محصول به قیمت ارزان آن میتوان اشاره کرد.
- سینی زیر موتور فلزی: بهترین نمونه سینی زیر موتور هستند، در مقابل فشار و ضربه بسیار مقاوم میباشند. در زمانهای گذشته که کلاهبرداری کمتر بود، توسط سازنده خودرو روی آن نصب میشد. متاسفانه تولیدکنندگان خودرو این مدل را با سینی پلاستیکی تعویض کردند و در اقدامی عجیب و غریب آن را حذف کرده و در نمایندگی جداگانه آن را به فروش میرسانند.
مزایای استفاده از سینی زیر موتور خودرو:
- در مواقع بارندگی و یا زمانی که شما از آب عبور میکنید، از ورود آب به فضای داخل موتور که به سیستم الکترونیکی صدمه میزند، جلوگیری میکند.
- برخی مواقع کف خودرو به جایی گیر میکند، در این شرایط ممکن است، ضربه وارد شده به موتور و جعبه دنده خودرو آسیب بزند، سینی از این حادثه جلوگیری میکند.
- در فصل سرد سال مانع از هدر رفتن دمای موتور خودرو میشود. همچنین زمانی که هوا سرد میشود از اسیب زدن سرما به سایر قسمتها جلوگیری میکند.
- اگر سینی زیر موتور خودرو بسته نشود، گل و لای روی زمین به راحتی وارد موتور شده و سبب کثیف شدن قسمتهای مختلف موتور و جعبه دنده میشود.
- هنگام حرکت در جادههای خاکی احتمال اینکه از زیر لاستیک سنگ پرتاب شود بالا میرود. فرض را بر این بگیرید که یکی از سنگها با موتور خودرو، جعبه دنده و یا کارتل برخورد کند و به آن آسیب وارد کند. سینی میتواند جلوی این حادثه را بگیرد.
- در فصل زمستان که هوا سرد است، موتور خودرو مکان مناسبی برای حیوانات میباشد که سینی از ورود انها به داخل موتور جلوگیری میکند.
معایب استفاده از سینی زیر موتور:
- متاسفانه گیربکس خودرو خصوصا نوع اتوماتیک آن نیاز به خنک سازی دارد و سینی جلوی خنک شدن آن در تابستان را میگیرد. همچنین گرمای تولید شده توسط موتور بیشتر متوجه گیربکس میشود.
- به دلیل بسته شدن فضای داخلی موتور، صدای موتور بیشتر درون کابین پخش میشود. سینی میتواند صدای بیشتری را درون قسمت سرنشین انتقال دهد.
- در خیلی از موارد با گیر کردن سینی به زمین، سینی خم شده و ممکن است با کاتالیزور و اگزوز برخورد کرده و صدای ناخوشآیندی تولید کند.
نکات مهم و کاربردی هنگام خرید سینی زیر موتور:
- قیمت سینی: قیمت نقش مهمی در انتخاب شما دارد، قبل از هر کاری میزان بودجه برای خرید سینی زیر موتور را مشخص کنید. با مشخص شدن مقدار بودجه خود به خود مدلهایی که در محدوده قیمتی شما قرار ندارند، از انتخاب شما حذف شده و انتخاب برای شما آسان میشود.
- نوع سینی: سینی زیر موتور انواع مختلفی دارد که عبارتند از: سینی پلاستیکی و سینی فلزی، اگر قیمت برای شما مهم است و نمیخواهید هزینه زیادی بپردازید، سینی پلاستیکی گزینه مناسبی است ولی اگر قیمت برایتان مهم نیست و به دنبال یک سینی محکم و مقاوم هستید، سینیهای فلزی گزینه مناسبی برای شما هستند.
- انعطاف پذیری: یکی از ویژگیهای مهمی که سینی زیر موتور خودرو باید داشته باشد، قابلیت انعطاف پذیری میباشد. اگر سینی زیر موتور فنری نباشد، با اولین ضربه یا گیر کردن حالت خود را از دست میدهد و باید آن را تعویض نمایید. اما اگر سینی موتور شما انعطاف پذیر باشد، بلافاصله بعد از ضربه به حالت اولیه خود باز میگردد.
- اندازه سینی: اندازه سینی پارامتر خیلی مهمی است که موقع خرید باید به آن توجه داشته باشید. اندازه سینی باید به گونهای باشو که علاوه بر موتور جعبه دنده و سایر قسمتها مانند: کمپرسور کولر، کارتل، رادیاتور، دینام و پمپ هیدرولیک فرمان را به خوبی محافظت نماید. همچنین اگر اندازه سینی درست نباشد روی خودرو شما بسته نخواهد شد.
- جنس سینی: به جنس فلز سینی هم توجه کنید، بهتر است سینی شما یا از جنس فلز گالوانیزه یا همان ضد زنگ ساخته شده باشد و یا به وسیله رنگ ضخیم رنگ آمیزی شده باشد تا بتواند در مقابل رطوبت و گرمای موتور خودرو از خود مقاومت نشان دهد. اگر این ویژگی را نداشته باشد خیلی زود، زنگ زده و به علت پوسیدگی از بین میرود.
- ضخامت ورق: سینی زیر موتور خوب باید از ورق فولادی ضد زنگ با ضخامت ۴ میلیمتر باشد در غیر این صورت با وارد شدن کوچکترین ضربهای مچاله میشود و کارایی لازم را نخواهد داشت. سینی اگر حتی شکل خود را هم از دست بدهد، بعد از باز کردن دیگر جای پیچهای آن فیکس نمیشود و شما نمیتوانید مجدد از آن استفاده کنید.
روش نگهداری از سینی زیر موتور خودرو:
- همیشه در قسمتهایی که احتمال میدهید سینی زیر موتور با زمین برخورد میکند عبور نکنید، در صورت اجبار به صورت اریب از روی مانع عبور کنید، این کار احتمال گیر کردن سینی با زمین به حداقل میرسد.
- از پایین آوردن ارتفاع خودرو اجتناب کنید، این کار احتمال گیر کردن سینی با موانع را چند برابر میکند. توصیه میشود از ارتفاع استاندارد خودرو استفاده کنید.
- هر چند وقت یکبار از متصدی کارواش بخواهید، سینی زیر موتور شما را با فشار آب شستشو دهد زیرا گلهای چسبیده شده روی سینی باعث زنگ زدگی و پوسیدگی آن می شوند.
- همیشه موقع بارندگی و عبور از جاهایی که آب وارد سینی خودرو شما میشود، اگر قرار است خودرو را به مدت طولانی جابهجا نکنید، حتما قبل از پارک کردن خودرو را در مکانی شیبدار پارک کنید آب داخل سینی خارج شود و دچار پوسیدگی نشود.
.
منبع: کیمیک | https://kimik.ir
.http://luxoption.ir