راهنمای چمدان

نکاتی برای خرید چمدان

۱- عمر چمدان حدود ده سال است و پس از این مدت و به پایان رسیدن گارانتی آن، احتمال خرابی زیپ، چرخ و دسته آن می رود. به همین دلیل بهتر است فکر خرید یک چمدان عمری را از سرتان خارج کنید.

۲- قبل از هر اقدامی به شما توصیه می شود بودجه خود را برای خرید چمدان مشخص کنید. در حال حاضر چمدان های معمولی با حداقل قیمت ۳۰۰ هزار تومان در بازار به فروش می رسند و نمونه های گران قیمت نیز قیمتی در حدود چند میلیون تومان دارند. پس قبل از خرید چمدان بودجه خود را مشخص کنید.

۳- از آنجا که هر چمدان کاربری ویژه ای دارد بهتر است نوع نیاز خود و تعداد افرادی که قصد استفاده از چمدان را دارند مشخص کنید. برخی اکثرا تنها سفر می کنند که برای این دسته از افراد چمدان های کوچک تک نفره یا حتی ساک های سفری توصیه می شود، البته اگر سبک سفر می کنید.افرادی نیز که همراه با خانواده سفر می کنند بهتر است از چمدان های بزرگ استفاده کنند.البته باید در نظر داشته باشید که چمدان های سایز بزرگ ممکن است مشکلاتی را هنگام حمل و نقل برای شما ایجاد کند. اگر چمدان خیلی بزرگ باشد، هنگام جابه جایی در تاکسی یا ماشین کار دشواری پیش رو دارید. چمدان ۶۶ سانتیمتری که زیپ اضافه برای بزرگ تر شدن داشته باشد گزینه مناسبی است.

۴- به چرخ های چمدان توجه کنید و ببینید چمدانی که می خواهید خریداری کنید دو چرخ یا چهار چرخ یا اصلا بدون چرخ است.برای چمدان های بزرگ تر داشتن چهار چرخ امکان حرکت را راحت تر می کند.

۵- توجه داشته باشید که بدنه محکم چمدان در مقایسه با بدنه نرم وزن بیشتری دارد، اما حفاظت بیشتری از وسایل شما در مقابل ضربه یا دزدی احتمالی می کند.اما اگر ساک کوچک و وسایل فراوان دارید، بدنه قابل انعطاف وسایل بیشتری را در خود جای می دهد.

۶- به دسته چمدان توجه کنید.دسته ساک و چمدان بهتر است بلند باشد. دسته کوتاه حمل و نقل را دشوارتر می کند. بند باریک هم کار جابه جایی را سخت خواهد کرد.

۷- رنگی را انتخاب کنید که شما را درگیر دردسر نکند. اگر از دسته ای هستید که زیاد سفر می کنید بهتر است از چمدان های تیره استفاده کنید؛ زیرا هنگام حمل و نقل کثیف و تیره می شود.

۸- چمدان های ترمز و فرمان دار را فراموش نکنید، البته این قابلیت ها در چمدان های سایز بزرگ مشاهده می شود. در مورد این دو ویژگی باید بگوییم که چمدان های ترمزدار دارای ترمزی در چرخ های جلویی هستند که مانع از حرکت چمدان در زمانی که ایستاد ه اید می شود. در مورد فرمان های چمدان هم باید بگوییم که این فرمان های کوچک نزدیک به دسته چمدان قرار گرفته و به این وسیله می توان چمدان را به هر سو به راحتی هدایت کرد. ضمن اینکه چمدان های چرخ دار معمولا دارای فرمان هایی روی چرخ هستند که کاربری سختی دارند.

۹- به نوع دستگیره اهمیت دهید. دستگیره کشنده در چمدان ها معمولا از دوجنس ساخته می شود: ۱. استیل و ۲. آلومینیوم.

جنس استیل بهتر از آلومینیوم است؛ چراکه احتمال خم شدن یا شکسته شدنش به مراتب کمتر است. توجه داشته باشید که برای افزایش کیفیت و ایمنی دسته کشنده اغلب باید در داخل چمدان کار شده باشد نه بیرون آن. یعنی اگه شما درب چمدان را باز نمودید، در کف چمدان دو ستون برآمده را لمس کنید. اینکار باعث در نرفتن دسته هنگام کشیدن و تحمل نمودن وزن های سنگین در دست انداز ها است. دسته متصل به بدنه باید از کمترین برآمدگی برخوردارد باشد؛ چراکه هنگام جاسازی کردن و کشیده شدن و جابه جایی به سایر چمدان ها ساییده و از اطراف ضربه خواهد خورد. اگر برآمده باشد، از جا کنده می شود، هرچند با هزاران پرچ و چسب چسبانده باشند! بهترین این نوع، دسته هایی کار شده در زیر یک کاور است که قسمت برآمده آن داخل بدنه است، نه بیرون آن.

۱۰- از خرید چمدان بدون گارانتی خودداری کنید؛ زیرا برخی از چمدان ها به دلیل استفاده نادرست یا استفاده از قطعاتی نظیر زیپ و دسته و … بی کیفیت به زودی دچار ایراد می شوند به همین دلیل بهتر است یک نمونه گارانتی دار خریداری کنید تا خیالتان بابت تعمیر راحت باشد.

۱۱- چمدان قفل دار بخرید. البته روی چمدان هایی که قفل TSA ندارد، یک قفل به عنوان هدیه به خریدار می دهند. پس از قطعیت در تمام موارد نسبت به تست کردن قفل اقدام کنید تا چمدان ایراددار خریداری نکنید.

۱۲- در بعضی چمدان ها زیپی برای اضافه کردن فضای داخلی چمدان وجود دارد که با نام expand zip یا زیپ افزایش حجم در مکالمه شناخته شده است. معمولا این زیپ ها به ارتفاع چمدان ۷ الی ۱۵ cm اضافه می کنند. به شما توصیه می کنیم اگر از افرادی هستید که اجناس ریز و درشت همراه خود به سفر می برید از این نوع چمدان ها استفاده کنید.

۱۳- اغلب چمدان های soft حاضر در بازار منعطف هستند. پس سعی کنید اگر قصد خرید نمونه های باکسی یا کپسولی یا سافت را دارید آن را قبل از خرید تست کنید. بهتر است برای بررسی چمدان توجه داشته باشید که بدنه ای را که در طول است برای تست از ارتفاع خم کنید. این نوع چمدان ها در بازار با نام فنری سافت شناخته می شوند.

۱۴- فاکتور و ضمانت نامه را از فروشنده دریافت و تا زمان پایان گارانتی نگهدارید.

۱۵- سفر خوبی داشته باشید.

.

ابعاد مختلف چمدان

حالا که از انواع مختلف چمدان آگاهی به دست آوردیم نوبت به اطلاعاتی درباره اندازه یا به عبارتی سایزهای مختلف چمدان است چون این وسیله نیز براساس میزان باری که توان حمل آن را دارد سایزبندی و در گروه های مختلف تقسیم شده است.

به طور کلی چمدان ها در فروشگاه های مختلف دارای سه سایز استاندارد هستند که عبارتند از:

1. سایز کوچک: این سایز از چمدان بهترین گزینه برای مسافران انفرادی یا کسانی است که قرار نیست بار همراهشان را به داخل جعبه بار هواپیما، اتوبوس یا دیگر وسایل نقلیه تحویل دهند و می خواهند آن را همراه خود در طول سفر داخل کابین در دسترس داشته باشند. این سایز از چمدان توان حمل کردن بار حداکثر تا وزن 10 کیلوگرم را دارد چون براساس استانداردهای بین المللی بخصوص در مورد هواپیما هرگز نمی توانید بیش از این وزن را همراه خود داخل کابین ببرید.

2. سایز متوسط: این نوع چمدان بهترین گزینه برای سفرهای میان مدت و خانواده های کم جمعیت است که به همین دلیل بهترین گزینه و معروف ترین گزینه میان این گونه مسافران است. بسیاری از دست اندرکاران تولید چمدان این سایز از چمدان را به عنوان سایز استاندارد در بازار مصرف به فروش می رسانند. براساس تعاریف سایز استاندارد چمدان توان حمل باز حداکثر تا وزن 22 کیلوگرم را دارد.

3. سایز بزرگ: آخرین سایز چمدان که بزرگ ترین آنهاست می تواند تا 34 کیلوگرم بار را حمل کند که برای خانواده های پرجمعیت و البته آنهایی که قصد مسافرت طولانی مدت را دارند مناسب است ولی به یاد داشته باشید که اگر با هواپیما عازم سفر هستید باز هم قوانین بین المللی مانع بزرگی برای شما در انتخاب این ابعاد از چمدان است چون بسته های بیش از 30 کیلوگرم را نمی پذیرند.

داخلی یا خارجی
بسیاری از مسافران هنگامی که به مراکز خرید چمدان مراجعه می کند وقتی فروشنده از آنها درباره کشور سازنده این وسیله سوال می کند با تعجب می پرسند مگر چمدان ایرانی هم داریم؟! حال آن که پاسخ آنها مثبت است اما به دلیل مشکلات بازاریابی، نام برندهای ایرانی زیاد بر سرزبان ها نیست و بازار اصلی چمدان کشورمان مطابق معمول در اختیار کشور چین قرار گرفته است.

دو نکته اساسی
همان طور که قبلا نیز اشاره شد در صورت انتخاب چمدان مناسب در واقع سرمایه گذاری بلندمدت مناسبی انجام داده اید پس باید دو نکته اساسی را هنگام خرید چمدان به یاد داشته باشید. اولین نکته درباره دسته چمدان و استحکام آن است. یکی از اصلی ترین قسمت های چمدان مربوط به دسته آن است. کارشناسان و فروشندگان این وسیله می گویند مقاومت دسته چمدان باید از اصلی ترین دلایل انتخاب چمدان باشد چون با توجه به وزنی که قرار است این وسیله طی مسافرت تحمل کند در صورت بروز اشکال در دسته، باعث عذاب و ناراحتی خواهد بود بخصوص در سفرهای طولانی وهنگامی که چمدانی بزرگ و سنگین خریده اید.

اما نکته دوم درباره چمدان مربوط به چرخهای آن است که قرار است شما را از نگرانی حمل وزن چمدان رهایی بخشند. بهترین چرخ برای این وسیله چرخ هایی است که دارای بلبرینگ بوده و به نوعی شبیه به چرخ های اسکیت های بازی هستند. این نوع چرخ ها با توجه به استحکامی که دارند در برابر هرگونه ضربه مقاومت کرده و از روانی وسرعت بالایی نیز برای حمل ونقل چمدان برخوردار هستند. بخصوص اگر این چرخ ها توان حرکت 360 درجه را نیز داشته و بتوانند به تمام جهان حرکت کنند، بیشتر مطلوب است. لذا به توصیه فروشندگان بهترین نوع چمدان آنهایی هستند که دارای چهار چرخ بوده و وزن اصلی چمدان نه توسط دسته بلکه توسط چرخ هایش تحمل شود.

.

فاکتورهایی که تعیین می کنند یک چمدان خوب است یا بد

جنس بدنه :

چمدان های خوب از جنس رویه مستحکمی برخوردارند که دارای استانداردهای معتبری بوده و حالا حالاها نه پاره می شوند و نه ترک می خورند. اما اگر یک چمدان زپرتی بخرید بعد از چند بار وارد شدن به قسمت بار اتوبوس قُر و قمبیل می شود یا مثل آسفالت جاده شهربابک – بندرعباس ترک می خورند.

دوخت :

دوخت پارچه یا چرم در چمدان‌های نرم از فاکتورهای مهم در بالا بودن کیفیت یک چمدان است. دوختی که در چمدان‌های نرم با کیفیت به کار می‌رود باعث شق و رق ایستادن بیشتر این چمدان ها می شود. زوار در رفتگی یکی از ویژگی های بارز چمدان‌های دوزاری است.

زیپ :

زیپ ها از دیگر نقاط حساس چمدان ها هستند که اگر دارای استحکام و روانی لازم در هنگام کشیدن نباشند ممکن است دردسرساز شوند. از روی کیفیت زبانه زیپ هر چمدانی مشخص است که چند مرده حلاج است. مطمئناً کسی دوست ندارد بالای پله هواپیما زیپ چمدانش باز شود و شاهد پرواز شرت و خشتکش در محوطه فرودگاه شود. در ثانی دزدها عاشق زیپ های معمولی چمدان های زاغارت هستند زیرا می توانند با فشار دادن سر خودکار به هر جای زیپ آن را باز کنند و وسایل داخلش را کِش بروند. در چمدان های خوب شما با این مشکل مواجه نیستید و زیپ های ضد سرقت آن ها پوزه هر دزد نابکاری را به خاک می مالاند.

سبک بودن :

یکی از قسمت های مزخرف هر مسافرتی کول کشیدن ساک و چمدان است. اشیاء و وسایل به خودی خود وزن زیادی دارند حالا اگر خود چمدان هم قرار باشد وزن چشمگیری به آن ها اضافه کند که دیگر قوز بالا قوز است. چمدان های با کیفیت (از هر دو نوع) بسیار سبک هستند و بلند کردن شان باعث نمی شود شما از کت و کول بیفتید.

چرخ ها :

چرخ اختراع شد تا بشر بتواند اشیاء را به راحتی از مکانی به مکان دیگر انتقال بدهد. با این حال چرخ بعضی از این چمدان‌های درجه ۳ چنان بی کیفیت است که باعث می شود جسد مخترع چرخ در گور هلیکوپتری بزند. یک چمدان خوب چرخ‌های با کیفیتی دارد که ۳۶۰ درجه می چرخند، روان حرکت می‌کنند و بی‌خود تغییر جهت نمی‌دهند و اگر بخواهید چمدان را صاف روی زمین بگذارید مثل پایه عمل می‌کنند. چنین چمدانی را اگر دست هر فینگیل بچه‌ای هم بدهید می‌تواند به راحتی آن‌را در هر ترمینال و فرودگاه شلوغی کنترل کند.

محفظه بندی داخلی :

یکی از ویژگی‌های دیگر چمدان‌های خوب این است که داخل شان محفظه‌های متعددی تعبیه شده است تا اشیاء مختلف را در جاهای مخصوص به خود قرار دهید و خیلی راحت همه چیز را دسته بندی کنید تا موقعی که بهشان احتیاج داشتید به سرعت آن‌ها را پیدا کنید. در یک چمدان معمولی اما، باید، بلانسبت، مثل موش کور وارد چمدان شوید و محتویات داخل چمدان را به این‌طرف و آن‌طرف پرت کنید تا چیزی که می‌خواهید را پیدا کنید.

دسته چمدان :

برای خرید چمدان باید دسته چمدان را هم مد نظر داشته باشید. چمدان های خوب دارای دسته هایی هستند که علاوه بر خوش دست و کارآمد بودن، دارای قابلیت تنظیم ارتفاع هستند تا هر وقت که خواستید آن ها را بر روی چرخ، روی زمین بکشید، آن را به همین منظور تنظیم کنید و مواقعی که احتیاجی به دسته بلند نداشتید هم آن را جمع کنید.

ضد ضربه بودن :

فرق یک چمدان خوب با آن گونی ای که کول نون خشکی نمکی است در اینجاست که سازندگان چمدان خوب فکر ضرباتی که در حین حمل و نقل به چمدان وارد می شود را هم می کنند تا اگر احیاناً وسیله‌ی حساسی داخل چمدان گذاشته باشید، به خاطر سریع رد شدن از روی دست انداز جاده، به باد فنا نرود. برای این کار بالشتک هایی در لایه های مختلف چمدان تعبیه می شود که کارشان جمع کردن شدت ضربه است.

حجم :

یک چمدان خوب در عین جادار بودن جاگیر نیست. برای اینکار محفظه هایی در چمدان های با کیفیت تعبیه می شود که قابل گسترده شدن هستند و فقط اگر لازم باشد می توانید زیپ آن‌ را باز کنید تا از آن جا هم استفاده کنید.

نفوذ آب :

حال‌گیری از این بدتر نمی‌شود که در حین سفر باران شدیدی ببارد و تا بخواهید چمدان‌های یوغور و سنگین را به زیر سرپناهی ببرید، خیس خالی شوند و دست‌تان را داخل پوست گردو بگذارند. در چمدان‌های خوب برای این مشکل هم راه حلی اندیشیده شده است و جنس رویه چمدان‌ها از موادی تشکیل می‌شود که در برابر نفوذ آب مقاومند.

.

نکات نگهداری از چمدان مسافرتی

آیا شما از اشخاصی هستید که زیاد مسافرت می کنند ؟ و اگر عضو این چنین از افراد هستید حتما باید چمدانی داشته باشید تا وسایل ضروری تان را داخل آن جای دهید و دیگر دغدغه ی جای کافی را نداشته باشید .
در حالت ایده آل ، چمدان ها برای راحتی هرچه بیشتر افراد ساخته شده اند تا تمام وسایل مورد نیاز خود را داخل آن جای دهند .
امروزه انواع مختلفی چمدان برای کاربردهای مختلف در بازار موجود هستند و می توانید مورد نیاز خود را در سایت ایران دلسی انتخاب کنید که از جنس مرغوب ساخته شده اند .
چمدان های موجود در بازار از جنس های مختلف ساخته شده اند و به این منظور مهم است که بدانید چگونه از آنها مراقبت کنید تا طول عمر آن افزایش یابد و دیگر نیازی به تهیه ی مجدد چمدان نخواهید داشت .
علاوه بر این ، مراقبت مالک از چمدان می تواند ضمانت آنرا تضمین نماید و به یاد داشته باشید که تمام شرکت های مخصوص فروش چمدان ، محصولی را که به شما ارائه می دهند ، محصولی سالم می باشد و بعد از خریداری شما اگر سایشی یا آسیبی به چمدان وارد شود یقیناً به دلیل بی احتیاطی شما بوده است .
مراقبت و نگهداری از چمدان چرخدار ها کار آسانی نمی باشد چرا که هر چمدان جنس متفاوتی ساخته شده است و طرز مراقبت هر یک از آنها به این دلیل متفاوت می باشد .
در این مقاله از ایران دلسی ، لیستی از راهنمایی هایی است که باید در مورد مراقبت و نگه داری چمدان ها بنابر جنس ساخته شده اش به یاد داشته باشید را فراهم کرده ایم که در ادامه بیان می کنیم . جهت اطلاع بیشتر ادامه ی این مطالب را بخوانید .

1- چرم :

اگر شما می خواهید چمدانی از جنس چرم خریداری کنید ، توصیه می شود که چمدانی بخرید که چرم آن از کیفیت بالایی برخوردار باشد که تمام چمدان چرخدار های دلسی از کیفیت بالایی برخوردارند . به این دلیل ما می گوییم چمدان چرم با کیفیت بالا خریداری کنید چرا که در مقابل رطوبت و آب مقاوم باشد و با کوچکترین سایش ، چمدان آسیب نبیند و در نتیجه هزینه ایی برای خرید مجدد چمدان نداشته باشید .
به هیچ وجه از مواد پاک کننده مخصوص چمدان های نایلونی و یا پلی استری در تمیز کردن چمدان های چرم استفاده نکنید چرا که بسیار مضر می باشند و ممکن است واکنش های شیمیایی روی چمدان ایجاد کنند که جبران آن کار سختی می باشد و زیبای چمدان را از بین خواهند برد .

2- نایلون بالستیک :

اگر شما می خواهید از چمدان های با جنس نایلون بالستیک خریداری کنید ، لازم است بدانید که اگر شما این نوع چمدان را می خواهید خریداری نمایید باید آن را دور از خاک ، آب ، رطوبت و قسمت های کثیف نگه دارید و از این رو جالب است که بدانید می توانید از آب در شستشوی آن استفاده نمایید .
در شسشتوی آن باید مطمئن باشید که از صابون های شیمیایی و مخرب استفاده نمی کنید و باید از صابون های بهداشتی و استاندارد استفاده کنید تا آسیبی به آن نرسد .

3- پلی استر :

اکثر ساک ها و چمدان ها از پلی استر ساخته شده اند که هم جنس سفت و سختی دارد و هم انعطاف پذیر است و به راحتی خراش روی آن ایجاد نمی شود و در مقابل خراش مقاوم است .
در تمیز کردن چمدان های با جنس پلی استر ، بهتر است این کار را با آب ، صابون و یک پارچه ی تمیز انجام دهید تا آسیبی به آن نرسد و نکته ایی که باید در هنگام شستشوی این چمدان ها باید بیان کنیم این است که در حین تمیز کردن چمدان از جنس پلی استر تمام قسمت های آنرا تمیز کنید یعنی هم داخل و خارج آنرا تمیز کنید تا دو رنگ در چمدان به وجود نیاید و چمدان به خوبی تمیز شود .

4- در انتخاب برس تمیز کننده چمدان دقت کنید :

در تمیز کردن چمدان های نایلونی یا پلی استر ، توصیه می شود که از برس های ویژه برای این نوع چمدان ها استفاده کنید تا صدمه ایی به چمدان وارد نشود و خراشی روی آن ایجاد نشود .

5- به هیچ وجه چمدان را خیس نکنید :

دقت کنید که در تمیز کردن چمدان ، داخل و خارج آنرا خیس نکنید چرا که ممکن است به چمدان آسیب برساند و توصیه می شود که فقط قسمتی را که کثیف شده است را تمیز کنید .

6- امکانات ساک و چمدان مسافرتی :

منظور از امکانات ساک و چمدان ، عبارتند از تعداد زیپ ها ، دستگیره ها و قفل آن می باشد که در چمدان ها متفاوت می باشد
برای نگه داری بهتر از این امکانات می توانید از روغن های مخصوص آنها استفاده کنید تا در مرور زمان کند و به سختی باز نشوند .

7- تمیز کردن زیپ ها :

برای تمیز کردن زیپ ها می توانید از پلیش های الکلی ناخن استفاده کنید که به زیپ آسیبی نمی رسانند و آنها را همانند روز اول تازه و زیبا جلوه می دهند

8- قبل از استفاده از شوینده ها ، نحوه استفاده آن را بخوانید :

همیشه این نکته را به یاد داشته باشید که در هنگام استفاده از مواد شوینده ، ابیتدا لازم است که نحوه استفاده از آنرا بخوانید سپس استفاده کنید چرا که برای مثال اگر شما مقدار استفاده از آنرا کم کنید ، تاثیرش ممکن است برابر با صفر و اگر بیش از حد استفاده کنید ممکن است به چمدان آسیب برساند .بنابراین ابتدا دستورالعمل را بخوانید سپس استفاده کنید .

9- از صابون های استاندارد و ملایم استفاده کنید :

صابون هایی که حاوی مقادیر زیادی از مواد شیمیایی هستند ، با استفاده از آنها چمدان را به نحوی نابود می کند و شما را مجبور به خرید چمدان دیگر خواهد کرد و بنابراین توصیه می شود از صابون های مناسب و صابون های استاندارد و مختص تمیز کردن چمدان استفاده کنید تا آسیبی به چمدان نزنید .
اگر شما نکاتی برای نگه داری و تمیز کردن چمدان می دانید که در این مطلب ذکر نشده است می توانید با ما به اشتراک بگذارید.

.
منابع:

.https://www.beytoote.com
.https://www.irandelsey.ir

البسه و اکسسوری

مشاهده مطالب ←

آرایش و زیبایی

مشاهده مطالب ←

لوازم خانگی و دکوری

مشاهده مطالب ←

بهداشت و سلامت

مشاهده مطالب ←

گل و گیاهان

مشاهده مطالب ←

موادغذایی و خوراکی

مشاهده مطالب ←

مسافرت و کمپینگ

مشاهده مطالب ←

نظافت و شستشو

مشاهده مطالب ←

ماشین و موتورسیکلت

مشاهده مطالب ←

لوازم دیجیتال

مشاهده مطالب ←

ساز و موسیقی

مشاهده مطالب ←

کودک و نوزاد

مشاهده مطالب ←

لوازم اداری

مشاهده مطالب ←

تحصیل و تحریر

مشاهده مطالب ←

منابع

مشاهده مطالب ←

قوانین

مشاهده مطالب ←

error: Alert: Content is protected !!