تشخیص ادویه تقلبی و بی‌کیفیت

⇠ متأسفانه ما اغلب کالاهای با کیفیت پایین یا تقلبی ارزان قیمت را می خریم و دلیل این ارزانی را نمی دانیم. اما یکی از این دلایل می تواند تقلبی و نامرغوب بودن ادویه ها باشد.

⇠ هیچکسی حتی در کشورهایی که این ادویه ها تولید می شود، نمی توانند از عرضه تقلبی آنها جلوگیری کند. اما ترفندهای ساده ای وجود دارد که به شما کمک می کند تا کیفیت آنچه را که می خرید، تعیین کنید و از ادویه جات طبیعی لذت ببرید.

.

1- روش تشخیص زعفران

⇠ زعفران طبیعی بسیار گران است هنگام خرید آن با قیمت مناسب، شما ریسک خرید یک نوع جعلی آن که از زردچوبه، گلرنگ یا چغندر سرخ شده ساخته شده است را به جان می خرید.

⇠ زعفران های با کیفیت یک شکل هستند، بدون خرده، و دارای یک رنگ قرمز یا رنگ قرمز تیره.

⇠ زمانی که زعفران را خرد می کنید به یک بافت پودری تبدیل می شود. اگر زعفران را در آب حل کنید، پس از 15 دقیقه رنگ آن در کل آب پخش می شود.

.

2- روش تشخیص فلفل

⇠ فلفل سیاه تازه زمانی که خرد می شود، قطعه های آن بزرگ است و یک رد چربی از خود به جای می گذارد.

⇠ محصولی که کیفیت پایین دارد خیلی خشک و یا قدیمی است، و وقتی که خرد شود به قطعات کوچکتر تقسیم می شود.

⇠ برای تشخیص ادویه مرغوب به رنگ آن توجه کنید، رنگ فلفل سفید باید کرم و کمی قهوه باشد؛ اگر فلفل بیش از حد سفید باشد احتمالا کهنه و نامرغوب است. دانه فلفل سفید پوسته ای ندارد.

⇠ همه ادویه ها باید بزرگ باشند و پوست محکم داشته باشند. فلفل با کیفیت بالا در آب فرو می رود.

.

3- روش تشخیص زنجبیل

⇠ ریشه زنجبیل باید صاف، سفت و بدون چین و چروک باشد و پوست نازکی داشته باشد. اگر زنجبیل چروک شده و یا نرم است، آن تقلبی است.

⇠ در تشخیص این ادویه مرغوب باید توجه کنید که ریشه زنجبیل رشد زیادی نداشته باشد، وبافت داخل آن درشت نباشد.

.

4- روش تشخیص زرد چوبه

⇠ پودر را فقط در آب بریزید. زردچوبه طبیعی بر روی سطح آب لکه های سفید ایجاد نمی کند.

⇠ کل ریشه زردچوبه زرد یا نارنجی است. پوست آن نازک است و عصاره آن همه چیز را می تواند رنگی کند. ریشه آن نباید نرم و چروکیده باشد.

⇠ برای تولید زردچوبه ی تقلبی، موادی نظیر آرد یا نان خشک، پوست پسته وکمی زردچوبه را با یکدیگر مخلوط کرده و به عنوان زردچوبه به فروش میرسانند.

.

5- روش تشخیص رازیانه

⇠ بوی رازیانه ستاره ای شبیه رازیانه معمولی است و رنگ آن قرمز مایل به قهوه ای می باشد. رازیانه اصلی باید دارای 8 قسمت دانه های براق باشد.

⇠ رازیانه تازه، در صورت خرد شدن باید اندکی روغن پس دهد. اگر برگ ها بیش از حد شکننده و یا بیش از حد تاریک باشد، محصول قدیمی و دارای کیفیت پایین است.

.

6- روش تشخیص هل

⇠ در تشخیص ادویه مرغوب در مورد هل باید بدانید که غلاف هل باید بزرگ و به رنگ زیتونی یا سبز باشد. رنگ سبز روشن میتواند حضور رنگهای مصنوعی را در آن نشان دهد؛ رنگ زرد یا اخرایی نشان می دهد که آن را به طور نا صحیح خشک کرده اند و یا بسیار کهنه است.

.

7- روش تشخیص جوز هندی

⇠ جوز هندی واقعی بزرگ و بیضی شکل است و درون آن شیارهای زیادی وجود دارد. همجنس های این گیاه، اغلب به جای جوز هندی به فروش می رسند، اما وقتی که آنها را برش می دهند، داخل آنها شیارهای کمی وجود دارد.

.

8- روش تشخیص میخک

⇠ جوانه های گل میخک قهوه ای رنگ هستند با کلاهک های روشن تر از ساقه هایشان. آنها هنگام خرد شدن روغن پس می دهند.
یک دانه آن دارای عطر قوی، تندی و طعم کمی تلخ است.

⇠ شما می توانید برای تشخیص ادویه مرغوب و میزان کیفیت آن این ادویه را در آب بریزید. میخک های تازه به صورت عمودی شناور می شوند، در حالی که میخک های قدیمی بر روی سطح آب قرار می گیرند.

.

9- روش تشخیص فلفل

⇠ برای تقلب در فلفل از موادی نظیر خاک اره نرم، نرم کرده پوست گردو و فندق، آرد نخودچی، نرم شده هسته خرما، تفاله زیتون و مواد مشابه به عنوان پایه استفاده کرده و برای ایجاد تندی و رنگ و مزه آن را با پودر فلفل فرنگی یا خردل سیاه مخلوط می کنند.

.

10- روش تشخیص خردل

⇠ پودر خردل از نرم کردن دانه ی خردل سیاه یا سفید یا مخلوط این دو به دست می آید و گاهی آن را با آبغوره یا سرکه مخلوط کرده و خردل خمیری به دست میآورند. در مورد خردل متقلبین از نشاسته آرد غلات استفاده می کنند و برای ایجادرنگ مورد نظر مقداری پودر زردچوبه به آن اضافه می نمایند.

.

11- روش تشخیص سماق

⇠ عده ای از متقلبین تفاله غوره و زرشک را با گل اخدی و آب شاه توت مخلوط نموده و به عنوان سماق به فروش می رسانند.

⇠ راهکار: اگر با اطلاع از این موارد باز هم در تشخیص ادویه اصل تردید دارید، بهترین راه برای تشخیص نوع تقلبی از اصل آن است که با توجه به نوع بسته بندی و بخصوص درج علائم استاندارد مواد غذایی، پروانه، تاریخ و مشخصات تولید خرید خود را انجام دهید و این مواد را به صورت بسته بندی از اماکن معتبر و قابل اطمینان بخرید.

.

12-روش تشخیص دارچین

⇠ ادویه سنا چینی اغلب به جای دارچین به فروش می رسد. آنها یکسان به نظر می آیند، اما برای تشخیص ادویه مرغوب باید بدانید که عطر سنا ضعیف تر است. علاوه بر این، چوب سنا ضخیم تر و درشت تر است و معمولا به یک طرف جمع شده اند.

⇠ دارچین را می توان به راحتی با افزودن یک قطره ید به پودر آن از سنا تشخیص داد. اگر ادویه آبی رنگ شود، آن سنا است.

.

منابع:
.https://setare.com
.http://jamejamonline.ir

البسه و اکسسوری

مشاهده مطالب ←

آرایش و زیبایی

مشاهده مطالب ←

لوازم خانگی و دکوری

مشاهده مطالب ←

بهداشت و سلامت

مشاهده مطالب ←

گل و گیاهان

مشاهده مطالب ←

موادغذایی و خوراکی

مشاهده مطالب ←

مسافرت و کمپینگ

مشاهده مطالب ←

نظافت و شستشو

مشاهده مطالب ←

ماشین و موتورسیکلت

مشاهده مطالب ←

لوازم دیجیتال

مشاهده مطالب ←

ساز و موسیقی

مشاهده مطالب ←

کودک و نوزاد

مشاهده مطالب ←

لوازم اداری

مشاهده مطالب ←

تحصیل و تحریر

مشاهده مطالب ←

منابع

مشاهده مطالب ←

قوانین

مشاهده مطالب ←

error: Alert: Content is protected !!