راهنمای کفی کفش

دلایلی که شما را مجاب می‌کند تا از کفی کفش طبی استفاده کنید:

۱. دردهای ناشی از سرپا ایستادن را بهبود می‌بخشد.

۲. از ایجاد تاول در پا جلوگیری می‌کند.

۳. عرق پا را جذب می‌کند.

۴. از ایجاد کف پای صاف و یا کف پای گود در کودکان جلوگیری می‌کند.

  1. بیماران دیابتی، آرتروز و افرادی که پای حساس دارند باید برای بهبود در وضعیت گردش خون، از کفی مناسب خود استفاده کنند.
  2. کفی مناسب خار پاشنه، دردهای ساق پا، درد پاشنه، شکستگی‌های ناشی از ضربه، نوروپاتی، سوپینیشن و پرونیشن بیش از حد، متاتارسالژیا را بهبود می‌بخشد.
  3. افراد ورزشکار برای جلوگیری از ضربه‌های وارده به پا نیاز به کفی دارند.

.

انواع کفی‌های کفش

به طور کلی کفی‌های کفش به دو گروه اصلی تقسیم‌بندی می‌شوند که شامل کفی‌های عملکردی و کفی‌های سازگار کننده (راحتی) است.

– کفی‌های عملکردی

همان‌طور که اشاره شد، کفی‌های کفش طبی انواع مختلفی دارند. کفی‌های عملکردی به منظور حمایت از پاهایی که وضعیت بیومکانیکی غیرطبیعی دارند، طراحی شده‌اند. این کفی‌ها معمولاً از جنس پلاستیک‌های پلیمری ساخته می‌شوند و برای کاهش انحراف مچ پا به طرف خارج (پرونیشن) یا صافی کف پا مناسب هستند.

کفی‌های عملکردی همچنین به جذب شوک وارد بر پاها در زمان راه رفتن یا حرکت کردن کمک می‌کند. این کفی‌ها برای اصلاح انواع مختلف ناهنجاری‌های شکل پا مورداستفاده قرار می‌گیرند و از قسمت عقب و وسط پا حمایت می‌کنند. انواع خاصی از کفی‌های کفش هم وجود دارد که هم خاصیت عملکردی و هم خاصیت سازگارکنندگی دارد.

– کفی‌های سازگار کننده

بریس، آتل، اسپلیت، گیت پلیت و نایت بار مثال‌هایی از کفی‌های سازگار کننده هستند. این نوع از کفی‌های کفش را هرکسی می‌تواند استفاده کند و حالت اختصاصی ندارد. از این کفی‌ها بیشتر برای تسکین دردهای خفیف کف پا یا اصلاح مشکلات ساختاری جزئی در پاها استفاده می‌شود.

– کفی‌های مخصوص کف و قوزک پا

کفی‌های طبی را می‌توان بر اساس ناحیه‌ای از پا که برای پوشش دادن آن ساخته‌شده‌اند، طبقه‌بندی نمود. برای مثال کفی‌های مخصوصی طراحی‌شده‌اند که از کف پا تا بالای قوزک را می‌پوشانند و موقعیت و حرکت قوزک پا را مستقیماً کنترل کرده و همزمان با آن، ناهنجاری‌ها و نقایص پا را هم اصلاح می‌کنند.

این کفی‌ها یکی از رایج‌ترین انواع کفی‌های طبی هستند، به طوری که در حدود ۲۶% از کل کفی‌های طبی ساخته‌شده از این نوع می‌باشند. از این کفی‌ها برای درمان عوارض ناشی از ناهنجاری‌ها و بیماری‌هایی از قبیل نوروپاتی محیطی یا سکته مغزی که بر عملکرد عضلات تأثیر می‌گذارند، استفاده می‌شود.

– کفی‌های ورزشی

کفی‌های ورزشی برای استفاده مردان و زنان ورزشکار ساخته‌شده‌اند. از این کفی‌ها به طور اختصاصی در کفش‌های ورزشی مخصوص گلف، اسکیت این لاین، دوچرخه‌سواری کوهستان، اسکی سرعت و فوتبال استفاده می‌شود. کفی‌های طبی ورزشی تأثیر مثبتی بر وضعیت قرارگیری پاها، کاهش فشارهای ناشی از فعالیت ورزشی، جذب شوک وارد بر پاها و توزیع متعادل وزن بدن بر روی کف پا دارند.

– کفی‌های فوتبالی

در ورزش فوتبال خطر آسیب رسیدن به پاهای شما خیلی زیاد است. این آسیب‌ها نه تنها به خاطر ضربه‌هایی که همبازی‌های شما می‌زنند، بلکه می‌تواند ناشی از ضربات و نیروهای شدیدی باشد که در جریان هر مسابقه‌ای که شما بازی می‌کنید، به طور مداوم به پاهای شما وارد می‌شود. بازی کردن روی چمن باعث می‌شود که از شدت این فشارها به علت نرم‌تر بودن سطح زمین، کمی کاسته شود، اما حتی زمین چمن هم خطرات خاص خود را دارد. استفاده از یک کفی فوتبالی به حمایت بیشتر و افزایش پایداری پاهای شما کمک می‌کند و با خنثی کردن ضرباتی که در جریان مسابقه به پاهای شما وارد می‌شود، از پاها بهتر محافظت می‌کند. انواع بسیار زیادی از کفی‌های فوتبالی وجود دارند که متخصص ارتوپدی می‌داند بهترین نوع آن را با توجه به وضعیت پاها به شما توصیه کند.

– انواع کفی طبی

کفی‌های طبی، سایزها و اشکال و جنس‌های مختلفی دارند و به طور کلی به سه دسته اصلی تقسیم می‌شوند: آن‌هایی که برای تغییر عملکرد پاها طراحی‌شده‌اند، آن‌هایی که برای حفظ حالت طبیعی پا طراحی‌شده باشند و آن‌هایی که ترکیبی بوده و برای کنترل عملکردی و حفاظت از پا طراحی‌شده‌اند.

  • کفی‌های طبی سخت

کفی‌های طبی سخت برای کنترل عملکرد پاها طراحی‌شده‌اند و غالباً از مواد سختی مانند پلاستیک یا فیبرهای کربنی ساخته می‌شوند و برای راه رفتن یا قرار دادن در کفش‌ها ساخته می‌شوند. این کفی‌های طبی پس از قالب‌گیری گچی توسط متخصص پا یا استفاده از روش‌های تصویری دیگر ساخته می‌شوند. کفی‌های طبی سخت حرکات را در دو مفصل اصلی پا که مستقیماً زیر مچ پا قرار دارند کنترل کرده و کشیدگی عضلات و دردهای ساق پا، باسن و قسمت پایین کمر را از بین برده یا کاهش می‌دهند.

  •  کفی‌های طبی نرم

کفی‌های طبی نرم معمولاً ضربه را جذب کرده، تعادل را بهبود بخشیده و فشار را از روی نقاط پا برمی‌دارند. معمولاً این کفی‌ها از مواد نرم ساخته می‌شوند. کفی‌های طبی نرم برای کف پا، از پاشنه تا پس از سینه پا تا انگشتان پا مورداستفاده قرار می‌گیرند. این کفی‌ها هم پس از قالب‌گیری با گچ توسط متخصص پا یا با استفاده از روش‌های دیگر تصویری ساخته می‌شوند. کفی‌های طبی معمولاً برای افراد مبتلا به دیابت، افراد مبتلا به آرتروز و افرادی که پاهای آن‌ها دچار بدشکلی است به‌کاربرده می‌شوند.

  • کفی‌های طبی نیمه سخت

کفی‌های نیمه سخت تعادل پا را برای راه رفتن یا ورزش کردن تأمین می‌کنند. در برخی موارد، در ورزش‌های مختلف از انواع مختلفی از کفی‌های نیمه سخت استفاده می‌شود. کفی‌های طبی معمولی از لایه‌های مواد نرم که با مواد سخت‌تر تقویت شده‌اند، ساخته می‌شوند.

ممکن است این کفی‌ها برای درمان صافی کف پای کودکان یا برای کودکانی که پای آن‌ها پنجه کبوتری است یا کودکانی که پنجه پای آن‌ها به سمت بیرون چرخیده است مورداستفاده قرار گیرند. ورزشکاران غالباً از این کفی‌ها برای کاهش درد پا در هنگام تمرین یا مسابقات استفاده می‌کنند.

می‌توان از کفی‌های بدون نیاز به نسخه پزشک نیز استفاده کرد که به کاهش علائم خفیف کمک می‌کنند، این کفی‌ها به طور طبیعی نمی‌توانند طیف گسترده‌ای از علائم را که می‌توان با کفی‌های طبی تجویزی درمان نمود اصلاح کنند زیرا این کفی‌ها به گونه‌ای طراحی‌شده‌اند که بتوانند برای پا با سایزهای مختلف قابل استفاده باشند.

.

حجم کفی کفش

کفی‌ها در حجم‌های مختلفی ارائه می‌شوند، به این معنی که مقادیر مختلفی از فضای داخلی کفش را اشغال می‌کنند.

  • کفی‌های با حجم بالا: بهترین انتخاب برای کفش‌های با حجم بالا مانند کفش‌های کوهنوردی، کفش‌های اسکی یا کفش‌های دویدن هستند. این نوع معمولا با قوس‌اهی بالا بهتر کار می‌کند.
  • کفی‌های با حجم متوسط: برای کفش‌های با حجم متوسط مناسب است، مانند کفش‌های معمولی اسپورت و برخی کفش‌های ورزشی. این نوع با انواع مختلف قوس‌ها سازگار است.
  • کفی‌های کم حجم: برای کفش‌های کم حجم مانند کفش دوچرخه‌سواری، بوت‌های اسکیت خطی یا بوت‌های اسکی مناسب هستند.

توجه داشته باشید که ضخامت جوراب شما نیز اثر چشمگیری روی تناسب کفشتان دارد.

.

مشکلات رایج تناسب کفش

اگر شما دچار هر یک از مشکلات رایج تناسب کفش که در ادامه آمده شدید، کفی می‌تواند به شما کمک کند. کفی‌ها در پاشنه و ابعاد قوس متفاوت هستند؛ یک فروشنده متخصص می‌تواند شما را در یافتن بهترین نوع کفی کمک کند.

  • لغزش پاشنه: کفشی که در مرکز و روی پا به خوبی مناسب است اما اجازه بلند شدن یا لغزش پاشنه را می‌دهد را می‌توان با یک کفی حمایتی با حجم متوسط تا زیاد بهبود بخشید. این کار، حجم اضافه در انتهای کفش را کاهش می‌دهد و پاشنه پا را ثابت و از تاول پاشنه جلوگیری می‌کند.
  • کشیدگی پا: برای کسانی که در یک یا هر دو پا دچار کشیدگی پا در حالت ایستاده نسبت به حالت نشسته هستند کفی حمایتی می‌تواند کمک‌کننده باشد. این موجب کاهش کشش پا هنگام تحمل وزن شود و تناسب بهتری ایجاد کند.
  • قوس کم یا فروریخته: افرادی که دارای قوس کم پا هستند معمولا به دنبال کفی‌های حمایت قوس هستند. چیزی که واقعا مورد نیاز است حمایت پا است که به شبیه‌سازی عضلات قوس کمک می‌کند تا درگیر و فعال شوند. کفی حمایتی به جای اینکه فشار را در ناحیه قوس متمرکز کند پاشنه را پایدار می‌کند و فشار را در پایه پا پخش می‌کند. حمایت مستقیم قوس برای بسیاری از افراد موجب ناراحتی می‌شود چرا که مانع از انعطاف‌پذیری عادی پا می‌شود.

.

نکات مناسب قرار دادن در کفش

وقتی انتخاب‌هایتان را به چند مدل محدود کردید، وقت آن است که آن‌ها را امتحان کنید.

  • ابتدا روی کفی بایستید (کفی خارج از کفش). پای دیگر را بالا بیاورید و تعادل خود را روی پایی که روی کفی قرار گرفته است حفظ کنید. ببینید چقدر احساس ثبات دارید، چقدر فشار احساس می‌کند و آیا بافت پاشنه شما در گودی کفی قرار گرفه و به خوبی حمایت می‌شود.
  • سپس، کفی را داخل کفش امتحان کنید (فراموش نکنید کفی قبلی را بردارید). حالا تناسب و حمایت را بررسی می‌کنید. مطمئن شوید در کفش احساس ثبات می‌کنید و کفی حجم مناسبی را اشغال کرده است: نه خیلی کم و نه خیلی زیاد.

.

نکات نگه‌داری از کفی کفش

کفی‌هایی که مجزا فروخته می‌شوند معمولا برای ۱۲ ماه استفاده روزانه عمر می‌کنند. این مدت زمان در صورتیکه بصورت مداوم از آن‌ها استفاده نکنید می تواند تا چندین سال افزایش یابد. نکات نگه‌داری:

  • اجازه دهید خارج از کفش هوا بخورند: پاهایتان عرق کرده یا خیس شده‌؟ کفی‌ها را خارج کنید و اجازه دهید رطوبتی که بین کفی و کفش گیر کرده است خشک شود.
  • آن‌ها را بشویید: اگر لازم است، کفی‌ها را با دست و مقداری شوینده یا شوینده ورزشی بشویید و قبل از اینکه آن‌ها را مجددا داخل کفش قرار دهید در هوا خشک کنید.
  • آن‌ها را بررسی کنید: متناوبا کفی‌ها را خارج کنید و هر گونه نشانه‌های خراب شدن را بررسی و هر گاه لازم بود جایگزین کنید.

.
منابع:

.http://bikeowalk.com
.https://patanshoes.com

- مطالب مرتبط -

«کفش و پاپوش»

البسه و اکسسوری

مشاهده مطالب ←

آرایش و زیبایی

مشاهده مطالب ←

لوازم خانگی و دکوری

مشاهده مطالب ←

بهداشت و سلامت

مشاهده مطالب ←

گل و گیاهان

مشاهده مطالب ←

موادغذایی و خوراکی

مشاهده مطالب ←

مسافرت و کمپینگ

مشاهده مطالب ←

نظافت و شستشو

مشاهده مطالب ←

ماشین و موتورسیکلت

مشاهده مطالب ←

لوازم دیجیتال

مشاهده مطالب ←

ساز و موسیقی

مشاهده مطالب ←

کودک و نوزاد

مشاهده مطالب ←

لوازم اداری

مشاهده مطالب ←

تحصیل و تحریر

مشاهده مطالب ←

منابع

مشاهده مطالب ←

قوانین

مشاهده مطالب ←

error: Alert: Content is protected !!