عموما صندل و دمپایی، به عنوان کفش مناسب سالمندان، در نظر گرفته میشود در حالی که این کفشها مناسب راه رفتن بر روی هر سطحی نیستند و بسیاری از نمونههای موجود از آن، فضای سالم برای پاها را ایجاد نمیکنند. کفی یا هر پوششی که لغزنده باشد، شانس افتادن فرد را افزایش میدهد و با توجه به آسیب پذیر بودن افراد پیر، خطرات جدیتری در صورت به زمین خوردن، متوجه آنها خواهد بود.
سالمندان تنها افراد آسیب پذیر در استفاده از کفش نامناسب نیستند، بهتر است با راهنمای خرید کفش مناسب برای بانوان و آقایان آشنا شوید.
اولین نکته در خرید کفش مناسب سالمندان در توجه به لغزنده نبود کفی کفش است. گاهی نوع سطح بر عملکرد کفی یک کفش تاثیر میگذارد و ممکن است نیاز به استفاده از کفشهای مختلف بر روی سطوح متفاوت شود.
در خرید کفش برای سالمندان به ابعاد آن به میزان بیشتری توجه کنید. پیشتر به نحوه اندازهگیری سایز پا برای خرید کفش مناسب پرداختیم که از آن میتوانید برای تشخیص اندازه کفش مناسب برای پای خود استفاده کنید. مطمئن شوید که پای شخص سالمند به طور قابل قبولی، منطبق با کفی کفش بوده و فضای درون کفش، برای وی بسیار تنگ یا گشاد نباشد.
ممکن است یک فرد در طول بزرگسالی به یک اندازه کفش معمول، عادت کند اما با پا به سن گذاشتن، باید اندازه کفش مناسب از نظر طول، عمق و ارتفاع را به طور مجدد بررسی کرد. با توجه به بروز ضعف عضلانی در دوران سالمندی، استاندارد نبودن ابعاد کفش میتواند بر عضله و رگهای پا اثر منفی گذاشته و منجر به بروز ناراحتیهای در آن یا حتی دیگر سیستمهای جسم شود.
پاشنه کفش، نکته دیگری است که باید به آن توجه شود. بهتر است تا حد ممکن، از کفشهایی با پاشنه کوتاه، استفاده شود و این پاشنهها باید استحکام قابل قبولی در برخورد با زمین داشته باشند. ضررهای استفاده طولانی مدت از کفش پاشنه بلند تنها محدود به افراد مسن نیست و هر فردی باید به خطرات استفاده از این سبک کفش، توجه کند.
بهتر است از کفشی استفاده کنید که امکان تنظیم گیره آن – از هر نوع – برای شخص سالمند آسان باشد. نمونههای بند چسبی یا سگکدار، گزینههای مناسبی برای افراد سالمند هستند. با این وجود، نوع گیره کفش از هر نوع که باشد، بهتر است مطمئن شوید که آن به اندازه مناسب، بسته شود.
اندازه پا در طول روز کم یا زیاد میشود و به این دلیل، بهتر است مطمئن شوید که فرد سالمند توانایی تنظیم میزان سفت بودن بند کفش را در شرایط مختلف دارد. کفی کفش در تمامی زمان استفاده باید نرم بوده و موجب کاهش ضربات وارد شده از سوی سطح زمین به پا شود. کیفیت کارکرد کفی پس از مدتی از بین میرود، پس بهتر است حواستان به صحت عملکرد کفی در کاهش ضربه باشد.
.
خرید کفش برای سالمندان با بیماری و شرایط خاص
موارد فوق، برای شرایط عادی فرد در زمان کهولت سن در نظر گرفته شده است اما در صورت وجود هر گونه شرایط خاص یا بیماری، بهتر است در انتخاب کفش، نظر پزشک متخصص را بجویید. وجود انحراف در پا، ممکن است نیاز به خرید یک کفش خاص را ایجاد کند. افراد دیابتی به نوع کفش سازگار با شرایط خود نیاز دارند.
کفش نامناسب موجب بروز ناراحتی و بیماریهای مختلفی میشود و در صورت وجود این بیماریها، نیاز به خرید کفش طبی یا هر نوع کفش خاص دیگر میشود اما با توجه به شرایط افراد مسن، بهتر است به میزان بیشتری به شرایط کفش سالمند خود، توجه کنید.
بسیاری از افراد مسن، علاقهای به استفاده از کفش ندارد و بیشتر دوست دارند تا با دمپایی، جابهجا شوند. عوارض استفاده از پوشش نامناسب تنها متوجه پا نیست و افتادن به دلیل استفاده از پوشاکی مانند دمپایی نه تنها پا، بلکه جان فرد مسن را تهدید میکند. از دست دادن بینایی تا حملات قلبی، از عوارض افتادن به دلیل عدم استفاده از کفش مناسب سالمندان است.
.
بهترین کفش مناسب سالمندان
ممنکن کفش ورزشی و راحتی، بهترین گزینه برای سالمند شما باشد اما در صورت وجود بیماری یا احتمال آسیب پذیری، نمونه دقیق و مناسب برای این فرد را از پزشک متخصص جویا شوید. به خصوص اگر شخص سالمند دچار به بیماریهای روماتیسمی، دفرمیتی، اختلالات حسی-حرکتی یا ضعف عضلانی باشد، نیاز به مشورت با دکتر متخصص وجود خواهد داشت.
.
منابع:
.https://nyazco.com