راهنمای تخم مرغ

• نکات خرید تخم مرغ

⇠ دقت کنید پوسته تخم‌مرغ تازه، سفید، شفاف و زبر و خشن است اما پوسته تخم‌مرغ کهنه کدر، صاف و بدرنگ است.

⇠ اگر در مورد تازه بودن آن شک دارید می‌توانید مقداری محلول آب نمک سرد درست کنید سپس تخم‌مرغ ها را درون محلول قرار دهید، اگر سالم باشد به‌دلیل سنگین بودن به صورت عمودی به ته ظرف می‌رود اما اگر فاسد و کهنه باشد به صورت معلق و افقی در آب می‌ماند.

⇠ یک راه ساده دیگر این است که تخم‌مرغ را رو‌به‌روی یک منبع نور مانند یک لامپ بگیرید. در این حالت باید پوسته آن یکنواخت و عاری از ترک‌خوردگی، لکه‌های غیرمرئی و سوراخ‌های بزرگ باشد.

⇠ می‌توانید تخم‌مرغ را کنار گوش خود نگه‌دارید و به آرامی تکانش دهید، اگر هیچ‌گونه صدایی نشنوید، به احتمال زیاد سالم است. اما اگر صدای واضح چلپ و چلوپ مانند قسمت سفیده را شنیدید، بهتر است آن را مصرف نکنید.

⇠ یک آزمایش دیگر این است که تخم‌مرغ را در ظرفی بشکنید. همانطور که می‌دانید تخم‌مرغ سالم 3 جزء آن یعنی زرده، سفیده غلیظ و سفیده رقیق به طور مجزا از هم دیده می‌شوند. اگر مانده باشد، این اجزا با هم مخلوط شده و رنگ آن کدر می‌شود.

⇠ ممکن است تخم مرغی را خریداری کنید که پوسته ی آن ترک داشته باشد برای امتحان اینکه تخم مرغ سالم است یا فاسد داخل ظرفی آب سرد ریخته و کمی نمک اضافه کنید ، تخم مرغ را داخل آن بیندازید اگر حباب هایی از اطراف تخم مرغ خارج شوند نشان دهنده ی آن است که تخم مرغ سوراخ شده و نا سالم است .

⇠ میتوانید تخم مرغ ها را ، بر روی یک سطح صاف قرار داده و بچرخانید اگر به راحتی چرخیدند به معنای آن است که تخم مرغ ها سالم هستند .

⇠ گاهی بعد از شکستن تخم مرغ ها متوجه می شویم که در زرده ی آن ها رگه های خونی وجود دارد این ها دلیل بر ناسالم بودن تخم مرغ نیست، بلکه نشان دهنده جذب مویرگ های خونی به هنگام شکل گیری تخم مرغ است .

⇠ اگر در سفیده رگه های سفیدی مشاهده کردید آن ها نیز نشانه نا سالم بودن تخم مرغ نیستند بلکه برای ماندن زرده در وسط سفیده ایجاد شده اند .

⇠ بعضی عرضه کنندگان برای محلی نشان دادن تخم مرغ‌ آن را به فضولات آغشته می‌کنند که این کار غیر بهداشتی و دور از انسانیت است.

⇠ سفید یا قهوه ای بودن پوسته تخم مرغ وابسته به نژاد مرغ است و از نظر ارزش تغذیه ای خواص آن یکسان است.

⇠ دو زرده بودن تخم مرغ ویژگی آن محسوب نمی‌شود و صرفا یک خصوصیت ژنتیک است.

⇠ از خرید تخم مرغ های فله ای در شانه های مقوایی رنگی ـ که اغلب از مواد بازیافتی زباله های غیربهداشتی تهیه و رنگ شده اند ـ جدا اجتناب کنید.

⇠ پوسته تخم مرغ خام نباید شکسته شود زیرا میکروب و آلودگی از طریق منافذ موجود روی پوسته به آن راه می یابد.

.

• نکات نگهداری تخم مرغ

⇠ تخم مرغ‌های خریده شده را باید به شیوه ی متفاوتی از تخم مرغ‌های رسمی یا خانگی نگهداری کنید. برای مثال، تخم مرغ‌های خریده شده باید در ظرف مخصوص خود که به شکل خاصی برای تازه نگهداشتن تخم مرغ طراحی شده اند، نگهداری شوند. همچنین این ظروف تخم مرغ را از جذب عطر و طعم موجود در یخچال حفظ خواهد کرد. اگر آنها را در ظرف مخصوصشان نگهداری کنید دیرتر فاسد می‌شوند.

⇠ اگر در بسته بندی تخم‌مرغ های بهداشتی با تخم مرغ شکسته مواجه شدید آن را نشویید، بلکه بلافاصله پس از رسیدن به منزل، محتویات آن را داخل ظرفی بریزید و حداکثر ظرف مدت دو روز مصرف کنید.

⇠ در مورد تخم مرغ های محلی ، از شستن آن‌ها قبل از نگهداری و ذخیره سازی بپرهیزید. زیرا تخم مرغ‌ها یک پوشش طبیعی دارند که از آن‌ها در برابر باکتری‌ها محافظت می‌کند. اگر این لایه را بشویید تخم مرغ‌ها سریعتر خراب می‌شوند.

⇠ تخم مرغ های محلی یا رسمی به دلیل این که با فضولات مرغ تماس پیدا می‌کنند بدون شک باعث آلوده شدن یخچال و انتقال احتمالی میکروب های بیماری زا می‌شوند، اما تخم‌مرغ های صنعتی بلافاصله پس از تخم‌ گذاشتن مرغ، داخل مسیری قرار می‌گیرند که امکان آلوده شدن مجدد آن با مدفوع مرغ وجود ندارد.

⇠ اگر آلودگی ای بر سطح تخم مرغ دیدید، آن را به وسیله یک دستمال نسبتا زبر پاک کنید.

⇠ تخم مرغ را در مجاورت غذاهایی با بو و طعم تند مانند سیر، پیاز، پنیر و گوشت نگذارید زیرا بوی مواد مختلف موجود در یخچال را از راه منافذ پوست به خود جذب می کند.

⇠ اگر تخم مرغی شکست یا ترک برداشت، محتویات آن را در یک ظرف تمیز دردار ریخته و در یخچال قرار دهید و در اسرع وقت استفاده کنید.

⇠ تخم مرغ را در بدنه اصلی یخچال که دمای ثابت و خنک است ، نگه دارید.

⇠ تخم مرغ خام باید در ظروف هوادهی قرار داده شده و بلافاصله در یخچال نگهداری شوند.

.

• مدت زمان نگهداری انواع تخم مرغ

⇠ تخم مرغ تازه، با بهترین حالت تا زمان تاریخ انقضا سالم می ماند

⇠ زرده یا سفیده تخم مرغ ، ظرف 2 تا 4 روز

⇠ تخم مرغ آبپز شده، در عرض یک هفته

⇠ غذاهای با تخم مرغ، ظرف 3 تا 4 روز

⇠ تخم مرغ یخ زده (مخلوط شده)، ظرف چهار ماه

.

منابع:
.https://www.jamaran.ir
.http://www.telavang.com

البسه و اکسسوری

مشاهده مطالب ←

آرایش و زیبایی

مشاهده مطالب ←

لوازم خانگی و دکوری

مشاهده مطالب ←

بهداشت و سلامت

مشاهده مطالب ←

گل و گیاهان

مشاهده مطالب ←

موادغذایی و خوراکی

مشاهده مطالب ←

مسافرت و کمپینگ

مشاهده مطالب ←

نظافت و شستشو

مشاهده مطالب ←

ماشین و موتورسیکلت

مشاهده مطالب ←

لوازم دیجیتال

مشاهده مطالب ←

ساز و موسیقی

مشاهده مطالب ←

کودک و نوزاد

مشاهده مطالب ←

لوازم اداری

مشاهده مطالب ←

تحصیل و تحریر

مشاهده مطالب ←

منابع

مشاهده مطالب ←

قوانین

مشاهده مطالب ←

error: Alert: Content is protected !!