1- از آنجا که معمولا چکمه با جورابهای پشمی و ضخیم پوشیده میشود، بهتر است آن را کمی بزرگتر از اندازه واقعی پاهایتان بخرید تا انگشتان یا پنجه پاها در چکمه احساس ناراحتی نکنند.
2- چکمه های رسمی و مخصوص میهمانی با جوراب یا جوراب شلواریهای نازک پوشیده میشوند، بنابراین نیازی نیست این نوع چکمهها را بزرگتر از اندازه پاها بخرید.
3- اگر ساق پاهایتان چاق است، باید دور خریدن چکمه های بلند و تا زیر زانو را برای پوشیدن روی شلوار، خط بکشید، زیرا با آنها چاقی پاهای شما بیش از اندازه نمایان میشود.
پوشیدن چکمه های کوتاه برای رفتن به خرید، محل کار یا دانشگاه مناسبتر است و چکمه های بلند، بیشتر به درد رفتن به میهمانی میخورند
4- اگر ساق پاهایتان چاق است و میخواهید برای یک میهمانی زمستانی در برف و باران کفشی با دامن کوتاه بپوشید، باید برعکس مورد قبل، چکمهای پاشنهدار که تا زیر زانوانتان را میپوشاند، تهیه کنید. جنس چرم یا جیر این چکمه ها کمتر از جوراب باعث نمایانشدن چاقی پاها میشود.
5- چکمه هایی با جنس چرم یا ورنی بهدلیل ضدآب بودن، گزینههای مناسبی برای پوشاندن پا و در امان نگهداشتن آن از شر سرما و برف و باران زمستان هستند.
6- پوشیدن چکمه هایی با جنس جیر یا چرمهای پوست ماری برای میهمانی شب، ظاهر شیک و منحصر به فردی برایتان دست و پا میکند.
7- استفاده از رنگهای تیره و گرم برای چکمه های زمستانی مناسبتر از رنگهای روشن و شاد است.
8- بهتر است چکمه ای که میخواهید برای پوشیدن در محل کار یا دانشگاه بخرید، بیشتر از دو سانتیمتر پاشنه نداشته باشد تا فشار زیادی در اثر پوشیدن آن به کمرتان وارد نشود.
9- پوشیدن چکمههای کوتاه برای رفتن به خرید، محل کار یا دانشگاه مناسبتر است و چکمههای بلند، بیشتر به درد رفتن به میهمانی میخورند.
10- بهدلیل اینکه چکمه در روزهای برف و بارانی، هنگامی که زمین لغزنده است، پوشیده میشود، باید چکمهای انتخاب کنید که حتما کف آن عاج داشته باشد. چکمههایی که کفی صاف و صیقلی دارند، اصلا به درد روزهای برفی و بارانی نمیخورند.
11- با جورکردن رنگ چکمه با کیف، دستکش چرم یا شال گردن، خیلی شیک و برازنده خواهید شد.
12- جنس داخلی چکمه میتواند از کرک، پشم یا حتی نخ باشد. البته کسانی که حساسیتهای پوستی یا اگزما دارند، بهتر است چکمههایی که داخل آنها با پارچه نخی پوشانده شده است بخرند تا ناراحتی پوستیشان تشدید نشود.
13- اگر بیش از حد سرمایی هستید، در روزهای برف و بارانی پوشیدن چکمه هایی که ساق آنها از جنس کامواست، به شما پیشنهاد میکنیم.
14- برای پیشگیری از آسیبدیدن پوست ساق پاها در اثر پوشیدن چکمههای بلند، باید حتما جورابی بلندتر از چکمه بپوشید.
15- برای اینکه پاهایتان داخل چکمه بیش از اندازه عرق نکند و محیط مناسب برای رشد قارچهای پوستی بین انگشتان پاها ایجاد نشود، بهتر است با چکمه جورابهای نخی بپوشید.
16- اگر سرمایی هستید و نمیتوانید به پوشیدن یک جوراب نخی با چکمه بسنده کنید، حداقل یک جوراب نخی و سپس یک جوراب پشمی روی آن پا کنید تا احتمال عرقکردن پا و رشد قارچ در فضای داخل چکمه کمتر شود.
17-در روزهای بارانی اگر داخل چکمه خیس شد، حتما آن را برای خشکشدن در معرض هوای آزاد قرار دهید. با این کار، امکان رشد قارچهای پوستی و عوامل عفونی داخل چکمه از بین خواهد رفت.
18- حداقل ماهی یکبار داخل چکمه ها را با آب ولرم و مواد شوینده ملایم بشویید.
19- برای پیشگیری از ترکخوردن چکمه های چرمی یا ورنی، آنها را یک روز در میان با واکسهای روغنی تمیز و نرم کنید.
20- اگر نمیخواهید ساق بلند چکمه ها در جاکفشی خم شوند و ترک بخورند، زیپ چکمهها را بکشید و داخل آنها را با مقوا یا نایلون پر کنید.
21- تا میتوانید چکمه های سبکتر را برای بچههای زیر 12 سال بخرید تا آنها به بهانه سنگینبودن چکمه، از پوشیدن آنها سر باز نزنند. چکمههای عروسکی سبک برای بچهها بهتر از چکمه های چرمی بلند و سنگین هستند.
22- چکمه های زیپدار برای بچهها بهتر از چکمه های بندی هستند.
.
منابع:
.https://dalirleather.com