کفش‌های کالج را بهتر بشناسید

کالج‌ها واقعا از کجا آمده‌اند؟

کالج از آن محصولاتی است که داستان‌های متنوعی در وصف چگونگی ظهورش گفته‌اند: برخی می‌گویند این کفش متعلق به دهه 60 شمسی و برندی به همین نام که واردات کفش‌های رنگی به داخل کشور را انجام می‌داد و این محصول نامش را از همان برند وام گرفته‌ است، برخی هم می‌گویند نام این کفش‌ها با رایج شدن این محصول بین دانشجویانی دانشگاه‌های لندنی مانند دانشگاه‌های آکسفورد و کمبریج و امپریال کالج به کفش‌های دانشجویی و بعد از مدتی به عنوان کفش کالج معروف گردید.
اما در روایاتی دیگر آمده است که پاشاده انگلستان جورج ششم از خدمه خود درخواست پوشینه‌ای داشته که مجلسی و سرپوشیده باشد و از طرفی راحت هم باشد تا بتواند به طور روزانه از آن استفاده کند. دو نفر از طراحان به نام‌های متیو و ربکا ویلدا اسمیت این کفش را طراحی و تولید نمودند و برای راحتی بیشتر پادشاه هنگام پوشیدن و درآوردن کفش، بندها را از این محصول حذف کردند؛ آن محصول همین کالج معروف امروزی است.
طبق گفته‌هایی دیگر: کفاشی نروژی بنام نیلس تراورنج در ابتدا لوفری پشمی به نام موکاسین یا همان موکازین‌های امروزی را ساخته بود که مناسب اقلیم سرد نروژ بود. بعد از مدتی کفاش نروژی موکاسین را با نوعی دیگر از کفش‌های سنتی نروژ که مخصوص فضای بیرون خانه بود ترکیب کرده و محصولی جدید بازطراحی شد که جز اجداد اولیه همین کالج‌های امروزی است و بعد از مدتی با همه‌گیر شدن این محصول در آن کشور، به سایر کشورهای اروپایی و حتی آمریکایی صادر شد و تبدیل به محصولی جهانی شد.
اینکه کدام یک از این روایات در مورد به وجود آمدن کالج‌ها صحیح است شاید چندان اهمیتی ندارد، چیزی که مهم است این است که این محصول یکی از پر فروش‌ترین و پر مخاطب‌ترین کفش‌ها در تمام بازارهای جهانی است و شما هم می‌توانید با شناخت بهتر این محصول یک جفت از آن را داشته باشید و با استفاده از آن لذت ببرید.

.

کفش کالج یا لوفر؟!

در واقع نام اصلی کفش‌های کالج، کفش لوفر بوده که با ورود به کشور ما این نام جدید بنا به دلیلی نا مشخص روی آن گذاشته شده است. بنابراین اگر جایی نام کفش لوفر را شنیدید در واقع صحبت از همان کفش‌های کالج است.

.

بارزترین ویژگی‌های کالج‌ها

-مهم‌ترین مشخصه این کفش‌ها بدون بند بودن آن‌هاست. این ویژگی کالج‌ها را به محصولات راحتی هنگام پوشیدن و درآوردن تبدیل نموده است، به طوری که برای پوشیدن یا درآوردن آن‌ها از پا حتی نیاز به خم شدن هم نداشته و در حالت ایستاده و به وسیله خود پاها می‌توانید این کفش‌ها را از پاهایتان خارج کنید.

-ابعاد و اندازه این کفش‌ها به لحاظ ارتفاعی با سایر کفش‌ها متفاوت بوده و کوچکتر از آن‌هاست به گونه‌ای که وقتی کالج به پا دارید مچ پای شما و قوزک پای شما بیرون از کفش بوده و مشخص است.

– معمولا فاقد پاشنه بوده و شکلی تخت را در کف آن شاهد هستیم، به ندرت پیدا می‌شود کالج‌هایی که پاشنه دارند اما همین محصولات هم پاشنه کوتاهی رو دارند و مناسب کاربردهای رسمی و مجالس هستند.

-زیره این کفش‌ها علی رغم مستحکم بودن اما ضخامت کمتری نسبت به اکثر مدل‌های دیگر کفش‌ها دارند.

-رویه این کفش‌ها در قسمت جلویی به شکل u مانند دوخته شده است.

-کالج‌ها از جنس‌های متنوعی از جمله: جیر، نبوک و پارچه، فوم و چرم ایجاد می‌شوند که جنس چرمی آن‌ها قابلیت تنفس‌پذیری داشته و خنک‌تر از سایر جنس‌هاست. این محصولات بیشتر از سایر مدل‌ها برای پذیرفتن رنگ‌های متنوع به خود امکانپذیر هستند.

-قیمت این کالا هم نسبت به سایر رقبای خود یعنی با کیفیت‌ترین کفش‌های رسمی و با کیفیت‌ترین کفش‌های اسپرت پایین‌تر است.

-با توجه به طرح‌های متنوعی که این کفش به خود می‌تواند بگیرد، علاوه بر یک محصول کژوآل بودن می‌تواند یک محصول رسمی هم باشد. یعنی همانطور که می‌توانید از یک کالج در کنار شلوار جین استفاده کنید، با اطمینان از اینکه خروجی استایل زیبایی خواهید داشت می‌توانید از کالج‌ها در کنار شلوارهای کتان یا شلوارهای پارچه‌ای هم استفاده کنید. همچنین این کفش‌ها هماهنگی کامل و سازگاری بالا با پیراهن‌های رسمی، انواع کت‌و شلوار مردانه یا مانتو زنانه و همچنین انواع تی‌شرت دارند.

.

کاربردها و ضرورت استفاده از کالج‌ها

می‌توان به کالج‌ها لقب آچار فرانسه کفش‌ها را داد. چندان اغراق نیست اگر بگوییم می‌توانید تقریبا در همه‌جا و همه موقعیت‌ها و حتی همه زمان‌ها بپوشید. بله ظاهرا کالج‌ها با توجه به ابعادشان که تا زیر مچ پا را پوشش می‌دهند بیشتر مناسب بهار و تابستان‌اند، اما بسیاری از افراد کالج‌ها را در پاییز هم استفاده کرده‌اند و نسبت به این تجربه احساس رضایت دارند. پس اگر چهار فصل بودن این محصول اغراق باشد سه فصل بودن آن کاملا صحیح است. در مورد دنیای مد و استایل هم باید بگوییم در دهه اخیر چه در ترند‌های جهانی پوشاک، چه در ترندهای داخلی پوشاک، همیشه کالج‌ها حضوری پر رنگ داشته‌اند. کالج‌ها در اکثر مکان‌ها و موقعیت‌ها هم کاربرد دارند؛ از کاریردهای روزمره آن می‌توان به استفاده در مدارس، در دانشگاه، محل کار، دورهمی‌ها، گشت‌و‌گذارها، رفتن به خرید و پیاده روی و … اشاره نمود و از مجموعه کاربردهای آن می‌توان به استفاده از آن در جلسات رسمی و مجالس و مهمانی‌های بزرگ و مجلل اشاره کرد. نکته جالب کالج‌ها این است که وقتی آن‌ها را به پا دارید هم محصولی شیک و رسمی به پا کرده‌اید هم راحتی کفش‌های اسپورت و کژوآل را تجربه می‌کنید.

تا چند سال پیش کالج نهایتا محصولی کاربردی و روزمره بود اما حالا این انعطاف در طراحی‌های آن ایجاد شده تا هرجایی از آن استفاده شود. برای استفاده از نسخه رسمی و کلاسیک کالج‌ها در مراسم و مجالس سعی کنید اولا سراغ انواع سگک‌دار کالج‌ها بروید، کالج‌هایی با سگک نقره‌ایی یا طلایی و ثانیا از کالج‌هایی با جنس ورنی استفاده کنید. یا اگر دلتان می‌خواهد با جنس کت و شلوارتان همخوانی داشته باشد از کالج‌های پارچه‌ای با طرح و رنگ لباستان استفاده نمایید.

.

آداب استفاده از کالج‌ها

کالج‌ها هم مانند سایر کفش‌ها: برای استفاده کردن از آن‌ها باید قواعد و اصول خاصی را رعایت کنید. مهم‌ترین قاعده استفاده از این محصولات پوشیدن جوراب به همراه آن‌هاست. بهترین حالت این است که در تیپ‌های اسپرت و کالج‌های کژوآل از جوراب‌های کوتاهی که تا زیر قوزک پاهایتان را پوشش می‌دهند، استفاده کنید. اما در کالج‌های رسمی و کلاسیک می‌توانید به جز جوراب‌های ساق کوتاه از جوراب‌های معمولی هم استفاده کنید. اما در این صورت دقت داشته باشید که رنگ جورابتان بسیار شبیه به رنگ کالج‌تان باشد تا تضاد رنگ جوراب و کفش تیپ و استایل‌تان را زشت جلوه نکند.

.

انواع کالج‌ها

  • کالج‌های طرح‌دار

کالج‌های طرح‌دار جز جدیدترین نوع کالج‌ها هستند که بین رده سنی نوجوانان چه پسر چه دختر طرفداران زیادی پیدا کرده‌اند. طرح روی کفش‌های کالج معمولا به صورت چاپی بوده و آن‌ها را مناسب استفاده در کنار شلوار جین می‌کند. خانم‌ها هم می‌توانند در کنار این کفش‌ها از مانتوهای بافتنی استفاده نموده و با اضافه کردن یک شال یا کیف هم رنگ کالج هماهنگی خوبی را در ظاهر خود ایجاد کنند.

  • کالج‌های وایلداسمیت

این محصول اکثرا از جنس جیر شاخته می‌شوند و در میان جوانان انگلستانی بسیار رایج بوده و جز پرمخاطب‌ترین لوفرها هستند. معمولا روی پنجه‌های این کالج‌ها دوختی به صورت عمودی کار شده است که یک درز دندانه‌دار ظاهر زیبای آن‌ها را تکمیل می‌کند. تزئیناتی که برای این کالج تدارک دیده شده در قسمت جلوی کفش و روی قسمت رویه کفش کار گذاشته شده و سبب تمایز و تشخیص کالج‌های وایلداسمیت از سایر کالج‌ها می‌شود.

  • کالج‌های پنی

این محصول جز کالج‌های تولید شده در مناطق آمریکای شمالی می‌باشد. جنس این کالج‌ها معمولا از نوع چرم طبیعی و گاهی از نوع ورنی است. شاخصه بارز این لوفر نوار و تسمه بزرگ و پهنی است که در ساخت این محصول بکار رفته شده و روی قسمت بالایی آن دوخته شده است و به سادگی این محصول را از سایر لوفرها متمایز می‌کند. دلیل نامگذاری این لوفر به لوفر پنی به این دلیل است که: اندازه تسمه قسمت فوقانی کفش آنقدر بزرگ است که قادر است یک سکه آمریکایی (یک پنی) را روی خود نگه دارد و به علت علاقمندی بالای طراح این کفش به انجام این کار (یعنی نگه داشتن یک پنی با تسمه کفش) این لوفر به لوفر پنی معروف شد.

  • کالج‌های ایتالیایی

این کفش‌ها در ظاهر بسیار شبیه لوفرهای سنتی است و تنها تفاوت آن با لوفرهای سنتی در این است که قسمت تزئین شده لوفرهای ایتالیایی کم عمق‌تر بوده و سگکی فلزی نسبت به لوفرهای سنتی، به جلوی لوفرهای ایتالیایی افزوده شده است. این کالج‌ها در ابتدا توسط آلدوگوچی و در دهه 50 میلادی طراحی شده‌اند و شاخصه بارز آن راحتی زیاد در عین رسمی بودن آن است.

  • کالج‌های آرلان

خاستگاه این کالج‌ها در آرلند نروژ بوده و در همان منطقه هم توسعه و تکامل یافته است. کالج آرلان از نظر ظاهری و با داشتن تزئیناتی در قسمت‌های بالایی کفش شباهت زیادی با لوفر وایلداسمیت دارد. تفاوت این کفش با لوفرهای سنتی در نوار پهنی است که روی زبانه کفش کشیده شده است. جنس کالج آرلان معمولا از چرم بوده و همراه با استایل‌های کژوآل و نیمه رسمی کاربرد دارد.

  • کالج‌های قایقی

شاکله کلی این لوفر هم مانند سایر لوفرهای دیگر است، منتها تفاوت آن با دیگر لوفرها در این است که در قسمت رویه خود دارای بخش‌های تزئین شده ریش ریش بوده و زنگوله‌ای به آن قسمت آویزان است. دور تا دور کفش هم بندهایی دوخته شده وجود دارد که به زیبایی این محصول افزوده است. جنس کالج‌های قایقی معمولا از چرم یا جیر بوده و مناسب تیپ‌های رسمی و اسپورت می‌باشد.

  • کالج‌های بلژیکی

این محصول جز جدیدترین و مدرن‌ترین لوفرهای طراحی شده است که با توجه به نامش، خاستگاه آن غرب اروپاست. در این کالج‌ها، زبانه به بدنه چسبیده و قطعه‌ای اضافه شده به بدنه نیست، در واقع با یک بدنه یک تکه در کفش مواجهیم و بالای زبانه به شکل یک کمان زیبا طراحی شده است. آناتومی کالج بلژیکی نسبت به سایر کالج‌ها اندکی کشیده تر است. نوعی دوخت n شکل درقسمت بالایی رویه و پنجه کالج‌های بلژیکی وجود دارد. رویه این کفش دارای یک منگوله بوده که شکلی زیبا به این کالج داده و آن را از یکنواختی ظاهری هم در می‌آورد. جنس کالج بلژیکی معمولا از چرم و جیر بوده و مناسب تیپ‌های رسمی و کژوآل می‌باشد.

  • کالج‌های دارای سگک، پاپیون، منگوله یا پاشنه کوتاه

شاید کالج‌هایی که دارای هرکدام از این عناصر هستند در دسته‌بندی‌های بالا هم وجود داشته باشند اما به این علت آن‌ها را در یک گروه جداگانه معرفی کردیم که بدانید از این کفش‌ها به طور خاص در مناسبات رسمی و مجالس مورد استفاده قرار می‌گیرد.

.
منبع:  https://aradshoes.com

- مطالب مرتبط -

«کفش و پاپوش»

البسه و اکسسوری

مشاهده مطالب ←

آرایش و زیبایی

مشاهده مطالب ←

لوازم خانگی و دکوری

مشاهده مطالب ←

بهداشت و سلامت

مشاهده مطالب ←

گل و گیاهان

مشاهده مطالب ←

موادغذایی و خوراکی

مشاهده مطالب ←

مسافرت و کمپینگ

مشاهده مطالب ←

نظافت و شستشو

مشاهده مطالب ←

ماشین و موتورسیکلت

مشاهده مطالب ←

لوازم دیجیتال

مشاهده مطالب ←

ساز و موسیقی

مشاهده مطالب ←

کودک و نوزاد

مشاهده مطالب ←

لوازم اداری

مشاهده مطالب ←

تحصیل و تحریر

مشاهده مطالب ←

منابع

مشاهده مطالب ←

قوانین

مشاهده مطالب ←

error: Alert: Content is protected !!