دستگاه کالباس بر به درد چه افرادی میخورد؟
عدهای هستند که باور دارند گاهی کالباس خوردن هیچ ایرادی ندارد و آسمان به زمین نمیرسد و آنرا در حجم زیاد خریداری میکنند. اما بیشترین مصرف این دستگاه در رستورانها، رستوران هتلها، آشپزخانههای صنعتی و کارخانههای تولید مواد غذاییست. بنابراین هم به درد عاشقان کالباس میخورد، هم شاید آنهایی که کالباس خانگی درست میکنند و هم کسانی که آشپزخانههای تجاری و صنعتی دارند.
انواع دستگاه کالباس بر
تا قبل از همهگیر شدن دستگاههای برش الکترونیکی، آشپزها هنر برش کالباس، ورقههای گوشت، پنیر یا سبزیجات را به رخ یکدیگر میکشیدند. بعد نوبت به نسل کالباس برهای دستی رسید که باز هم به انرژی زیادی نیاز داشتند و سرعتشان بالا نبود.
اما اکنون کالباس برهای برقی به آشپزخانه رستورانها و خانهها راه پیدا کردهاند. شرکتهای مختلف مدلهای گوناگون این دستگاهها را روانه بازار کردهاند و بر سر فروش آنها وارد رقابت شدهاند. با کمک دستگاههای الکترونیکی در زمان و انرژی صرفهجویی میشود و برشهای چشمنوازتری بر سر میز میآید.
کالباس برها باتوجه به نوع استفادهای که از آنها میشود به دو دسته فروشگاهی و صنعتی تقسیم میشوند. دستگاههای صنعتی این امکان را دارند که تا حدود ۸۰ ساعت بیوقفه کار کنند؛ ضمن اینکه دستگاه بستهبندی در کنار آن قرار میگیرد تا پس از برش کالباس، وکیوم شوند. مدلهای فروشگاهی نمیتوانند در چنین بازه زمانی طولانی کار کنند ولی ظرفیت آنها برای فروشگاه کافیست. بعضی از مدلهای فروشگاهی مجهز به ترازو هستند.
ممکن است مدلهای پلاستیکی خانگی هم در بازار وجود داشته باشد. این نوع دستگاهها اگرچه قیمت مناسبتری برای مصرفکننده دارند، از کیفیت پایینی برخوردارند.
اکنون در بازار داخلی چند مدل دستگاه تولید ایران مانند محک و پارس برش و نیز برندهای ایتالیایی و چینی پیدا میشود. قیمتها در تابستان ۱۳۹۸ از حدود یک میلیون و ۵۰۰ هزار شروع میشود و به ۵۶ میلیون تومان میرسد.
برای مثال قیمت کالباس بر دستی RVG محصول ایتالیا، با تیغه ۲۷/۵ سانتیمتر که در روز تا دو رول برش میزند، ۵ میلیون و ۳۵۰ هزار تومان است. چنین محصولی هم برای مصرف خانگی مناسب است هم میتواند مصرف تجاری داشته باشد. درجه نگاهی دارد به چند نمونه از مدلهای موجود در بازار:
برند | قطر تیغه / سانتیمتر | جنس بدنه | قیمت / تومان |
---|---|---|---|
محک | ۲۷/۵ | آنودایز | ۲/۱۰۰/۰۰۰ |
بیکرز | ۳۰ | آلومینیوم | ۲/۳۵۰/۰۰۰ |
محک | ۲۷/۵ | آنودایز | ۲۴/۵۰۰/۰۰۰ |
امگا | ۳۰ | آلومینیومی با پوشش آنودایز | ۲۶/۰۶۰/۰۰۰ |
امگا | ۳۵ | آنودایز | ۲۹/۷۴۰/۰۰۰ |
بوستون | ۳۳ | آلومینیوم | ۴۶/۹۳۰/۰۰۰ |
امگا | ۳۵ | آلومینیوم | ۵۶/۰۵۰/۰۰۰ |
و اما نکاتی که باید پیش از خرید دستگاه کالباس بر بدانیدمیزان استفاده از دستگاه چقدر است؟
پیش از انتخاب و خرید باید ببینیم این دستگاه قرار است چه مدت در روز کار کند و در هر نوبت روشن بودن، باید چه حجم مواد غذایی را برش بزند. به این ترتیب، یک رستوران کوچک، نیازی به دستگاه صنعتی ندارد و با دستگاهی کوچکتر و ارزانتر نیازش برطرف خواهد شد.
تیغه دستگاه چگونه باشد؟
بعضی از دستگاهها تیغه ارهای و بقیه تیغه صاف دارند. در هر کدام از این تیغهها نکتههای مثبت و منفی پیدا میشود. برای مثال تیغه ارهای برای برش نان، پنیر یا گوشت یخزده مناسب است، اما تیغه صاف برای مواد غذایی مثل سبزیجات و کالباس خوب عمل میکند. البته ما پیشنهاد میکنیم فقط برای بافتهای نرم مثل کالباس از این دستگاه استفاده کنید. سایز قطر تیغهها معمولا حدود ۱۸، ۲۵ و ۳۶ سانتیمتر است که سایز مناسب برای برش کالباس بالای ۲۵ است. برای مصرف صنعتی باید سایز ۳۵ به بالا انتخاب کرد.
اندازه دستگاه باید چقدر باشد؟
کالباس برها در اندازههای مختلفی ساخته میشوند. بیشتر مدلهای این دستگاهها بهطور میانگین وزنی حدود ۱۶ تا ۳۱ کیلوگرم دارند. اگر قرار است دستگاه را در آشپزخانه قرار دهیم، بهتر است کوچک و سبک باشد. دستگاههای اسلایسر فروشگاهی معمولا رومیزی هستند. اما در کارخانهها دستگاه روی چهارپایه چرخدار قرار میگیرد تا بهسادگی جابهجا شود.
جنس بدنه چگونه باشد؟
اگر دستگاههای پلاستیکی با کیفیت پایین را درنظر نگیریم، بدنه دستگاه از جنس آلومینیوم است که میتواند روکش آنودایز داشته باشد. آنودایزینگ آخرین فناوری در زمینه ساخت بدنه این دستگاهها بهحساب میآید و بهراحتی تمیز میشود.
آیا بهراحتی قابل شستو شوست؟
میزان تمیزی دستگاههایی که با خوراکی سروکار دارند، اهمیت زیادی دارد. از این رو بهتر است مدلی انتخاب کنیم که بهسادگی قابلشستن باشد و بعد از هر بار استفاده کاملا تمیز شود.
چقدر صدا تولید میکند؟
هر دستگاهی باتوجه به قدرتی که دارد، صدا تولید میکند و معمولا قدرت بیشتر به معنای صدای بلندتر است. اگر برای مصرف خانگی خرید میکنیم، باید پیش از خرید بلندی صدای دستگاه را درنظر بگیریم.
موتور دستگاه چگونه باشد؟
موتور دستگاه کالباسبر دو نوع است؛ یک دسته از موتورها چرخ دنده دارد و دسته دوم با تسمه کار میکند. قدرت دسته اول بیشتر است و به همان نسبت صدای بلندتری دارند. هزینه تعویض آنها بیشتر خواهد بود و بدون داشتن تخصص نمیتوان آن را عوض کرد. موتورهای تسمهای صدای کمتری دارند، ارزانترند و عوض کردنشان سادهتر است.
نکتههای پایانی
- تیغهی دستگاه باید از جنس ضدزنگ باشد.
- استفاده از مدلهایی که تیغهی آنها بهصورت خودکار تیز میشود و سنگتیزکن دارند، بسیار راحتتر است.
- بهتر است افرادی که با دستگاه کار میکنند، دستکش ایمنی بپوشند. هرچه باشد با دستگاهی کار میکنیم که تیغهی بسیار تیزی دارد.
.
منابع:
.https://www.daraje.com