آشنایی با انواع مختلفی از اسکنرها
مدل تخت
- این نوع از اسکنرها در بازار معروف به اسکنرهای رومیزی و یا Flat هستند.
- از قیمت خرید مختلفی با توجه به امکانات گوناگونی که می تواند از سوی تولید کننده بر روی آن ها نصب شده باشد، در بازار بفروش می رسند.
- طریقه کار با این مدل از اسکنرها بسیار راحت و ساده می باشد و تنها کافی است شما برگه یا کاغذ مورد نظر خود را بر روی صفحه شیشه ای دستگاه گذاشته تا هد دستگاه از زیر موفق به عکسبرداری از محتویات روی کاغذتان شود.
مدل دستی
- اسکنرهای دستی یا همان پرتابل در حقیقت کوچکترین اسکنرهای موجود در بازار هستند.
- به سبب اندازه و وزن آن ها می توان این نوع از اسکنرها را همیشه با خود به همراه داشت.
- البته فراموش نکنید که طریقه کار با این مدل از دستگاه ها بصورت دستی بوده و شما باید کاغذ مورد نظرتان را به آرامی از میان لبه های آن بکشید و یا آن را به نرمی بر روی هد دستگاه حرکت دهید.
- ناگفته نماند که کیفیت خروجی این مدل از اسکنرها خیلی دلچسب نیست که البته با توجه به اندازه و سیستم طراحی آن ها نمی توان انتظار خیلی زیادی از این مدل دستگاه های نیز داشت!
مدل شیت فیدر
- این مدل از دستگاه ها؛ یعنی اسکنرهای Sheet feeder به لحاظ اندازه ای از اسکنرهای تخت کوچکتر هستند.
- اسکنر شیت فد در واقع از کاربری همچون یک پرینت برخوردار است؛ یعنی به جای قرار داد کاغذ بر روی هد دستگاه آن را وارد سینی دستگاه می کنیم تا اسکنر آن را به داخل برده و پس از عکسبرداری از محتویات کاغذ، آن را از طرف دیگر دستگاه به بیرون منتقل نماید.
- ناگفته نماند چنانچه اسکنر شیت فد شما از کیفیت و ساخت مطلوبی برخوردار نباشید؛ یقینا حرکت کاغذ به هنگام اسکن شدن محتویات آن بر روی کیفیت فایل خروجی تان تاثیرگذار خواهد بود.
مدل پلاتر
- اسکنر پلاتر در واقع همان اسکنری است که از آن برای انتقال تصاویر نقشه های بزرگ و یا هر سند چاپی دیگر به سیستم مورد نظرمان استفاده می کنیم.
- از این مدل دستگاه ها بطور کلی برای اسکن اسنادی با سایز کاغذ A3 به بالا استفاده می شود.
مدل ترکیبی
- منظورمان از یک اسکنر ترکیبی در واقع اسکنری است که در ساخت یک پرینتر چند کاره به کار رفته است.
- معمولا به دلیل توجه تولید کنندگان به کیفیت پرینت و کپی دستگاه های چند کاره خود، آنان عمدتا از کیفیت بخش اسکنر محصولشان غافل می شوند و به همین خاطر هم است که اغلب خریداران معتقدند که کیفیت اسکنرهای ترکیبی از مدل های تکی و مجزای آنان به مراتب کمتر است.
- ناگفته نماند به تمام اسکنرهای گفته شده، دستگاه های مخصوص اسکن نگاتیو عکس، اسلاید و و فیلم رادیولوژی را نیز باید اضافه نماییم که البته این مورد آخر قطعا مناسب استفاده برای همگان نخواهد بود.
.
نکات مهم هنگام خرید اسکنر
انتخاب نوع
اولین نکته در خصوص خرید اسکنر توجه به نوع آن است که برای این منظور می توانید با مطالعه بخش قبلی از همین مطلب با انواع گوناگونی از Scanner های موجود در بازار کشورمان آشنایی پیدا نمایید.
سایز دستگاه
پس از اینکه موفق به انتخاب نوع اسکنر خود شدید، نوبت توجه به سایز و اندازه دستگاه می رسد. برای این منظور بهتر است ضمن توجه به کوچکی و بزرگی دستگاه مورد نظرتان و همچنین تناسب آن با محیطی که قرار است در آن مورد استفاده قرار بگیرد به سایز کاغذهای قابل پشتیبانی از سوی دستگاه نیز توجه داشته باشید. برخی از اسکنرها قادر به اسکن اسناد و مدارکی با سایز بزرگتر از A4 نیستند!
سرعت اسکن
فاکتور مهم بعدی برای انتخاب اسکنر توجه به سرعت دستگاه است. یقینا اسکنرهایی با سرعت بالا برای انجام امور اداری و بایگانی اسناد و و مدارک بصورت دیجیتالی بسیار بهتر هستند. همچنین توجه داشته باشید که سرعت اسکن یک فایل عکس دار از سرعت اسکن یک فابل متنی کمتر خواهد بود. سرعت کار یک اسکنر نیز همچون یک پرینتر با واحد صفحه در دقیقه محاسبه می شود.
نوع هد دستگاه
اسکنر شما یا از هد CCD برخوردار است و یا کمپانی تولید کننده اش آن را با هدی از نوع CIS تجهیز نموده است. در باب تفاوت این دو هد همین اندازه بدانید که اگر کیفیت برایتان مهم است، باید به سراغ دستگاه هایی با هد سی سی دی بروید و اگر مصرف انرژی دستگاهتان برایتان حائز اهمیت می باشد، مدل های سی آی اس برایتان بهتر خواهد بود.
دقت Scanner
دقت اسکنرها با واحد Dpi یا همان نقطه در اینچ بیان می شود و هرچه عدد مربوط به این پارامتر برای دستگاه مدنظر شما بیشتر باشد، یقینا اسکنر شما از دقت عمل بیشتری برخوردار است؛ زیرا از قدرت ثبت نقاط بیشتری در هر اینج از تصویر در حال اسکن خود برخوردار است.
لازم به ذکر است در برخی از اسکنرهای جدید، کمپانی های تولید کننده در بخش دقت یا همان وضوح کار دستگاه از دو عدد بصورت ضرب شده در هم همچون ۹۶۰۰×۴۸۰۰ استفاده می کنند که شما باید بدانید عدد اول از سمت چپ مخصوص به دقت دستگاه و عدد دوم مربوط به سرعت هد اسکنر می شود.
قابلیت ADF
Automatic document feeder یا همان ADF از جمله قابلیت های جانبی است که اسکنرها می توانند از آن برخوردار باشند. وجود این قابلیت با اینکه سبب گرانتر شدن هزینه خرید دستگاه می شود اما خوب باعث ایجاد سهولت در کارتان نیز خواهد شد و تنها کافی است با توجه به ظرفیت ADF دستگاهتان، اسناد و مدارک مورد نیاز به اسکن خود را در داخل سینی اسکنر گذاشته تا دستگاه به خودی خود عمل اسکن آن ها را برایتان انجام دهد.
اسکن دورو
اسکنرهایی که از قابلیت اسکن دورو یا همان Duplex برخوردارند همچون نکته قبل با قیمت به مراتب بیشتری به نسب دیگر Scanner های معمولی موجود در بازار بفروش رسانده می شوند. این دستگاه ها برای کسانی مناسب هستند که مجبور به اسکن فایل هایی دورو آن هم در تعداد زیاد هستند.
برخی از این مدل دستگاه ها قادرند بصورت واحد از هر دو طرف اسناد و مدارک شما اسکن کنند و برخی دیگر بصورت یک رو این کار را انجام داده و سپس با برگرداندن کاغذ به قسمت هد اسکنر، از طرف دوم آن نیز برایتان اسکن خواهند کرد.
قیمت اسکنر
تمامی نکات گفته شده در این مطلب از جمله مهمترین عوامل تاثیرگذار بر روی قیمت اسکنر می باشند که البته شما باید در وهله اول با توجه به حجم نیاز خود و سپس میزان بودجه و همچنین کیفیت ساخت دستگاه مورد نظرتان اقدام به خرید آن نمایید.
.
راهنمای نگهداری از اسکنر
- بهتر است برای افزایش طول عمر اسکنر قبل از روشن کردن سیستم رایانه خود آن را به کامپیوترتان وصل نمایید.
- برای باز و بسته کردن درب اسکنر عجله نکنید و آن را به آرامی بر روی کاغذ گذاشته و از وارد کردن فشار اضافه به آن اجتناب نمایید.
- حواستان را خوب جمع کنید تا صفحه اسکنر که هد دستگاه از قسمت زیرین آن عبور می کند، دچار خش خوردگی و یا شکستگی نشود که در این صورت کل اسکنرتان از کار خواهد افتاد!
- برای تمیزی بدنه دستگاهتان از دستمال های نیمه مرطوب استفاده کنید و دقت داشته باشید که آب به هیچ عنوان نباید داخل اسکنرتان راه پیدا نماید.
- برای تمیز کردن صفحه داخل اسکنر نیز می توانید از دستمال های مخصوص تمیز کردن نمایشگرها استفاده کنید که هم نرم هستند و هم بدون پُرز؛
- یادتان باشد از اسکن کردن کاغذهایی که هنوز جوهر خودکار بر روی آن ها خشک نشده است، اجتناب کنید؛ چرا که دستگاه شما با گرم کردن هد خود آغاز به کار می کند و این گرما می تواند سبب جذب جوهر به صفحه و در نهایت خرابی در آن برایتان شود.
.
منبع: https://list20.ir