راهنمای کفی کفش طبی

منظور از کفی‌ طبی‌کفش چیست و چه کاربردی دارد؟

یک وسیله کمک درمانی است که برای درمان انحراف و مشکلات مربوط به کف و قوزک پا بدون نیاز به عمل جراحی کمک می‌کند. کفی‌های معمولی معمولا تمام وزن و فشار را روی یک قسمت از پا وارد می‌کنند، اما کفی طبی وزن بدن را به صورت برابر به قسمت‌های مختلف پا وارد می‌کند و از بروز خیلی از مشکلات جلوگیری می‌کند. همچنین از این وسیله برای کاهش درد و علائم مربوط به بیماران دیابتی، کمک به بهبود کف پای صاف و برطرف کردن خار پاشنه در کودکان و بزرگسالان استفاده می‌شود. این وسیله مدل‌های مختلفی دارد که هر یک از آن‌ها برای اصلاح و درمان یک مشکل تجویز می‌شوند که در ادامه تک تک آن‌ها را با هم بررسی می‌کنیم.

 

انواع مدل‌های کفی‌ طبی‌کفش:

  1. کفی‌طبی درمان کف پای صاف: عارضه مفصل شل یا کف پای صاف یک عارضه مادر زادی و بدون درد است. زمانی که فرد پای خود را روی زمین قرار می‌دهد، کف پای او فاقد برآمدگی بوده و کاملا با زمین مماس می‌شود. در واقع شل بودن مفصل پا علت اصلی این عارضه است. در این افراد تمام وزن بدن به کف پا وارد می‌شود که برای اصلاح آن کفی کفش را از جنس فوم نیمه سخت می‌سازند که باعث دفع کردن این فشار به کف پا می‌شود.
  2. کفی‌طبی بیماران دیابتی: همان طور که می‌دانید دیابت می‌تواند دو نوع عارضه در پای فرد ایجاد کند. یکی عارضه عصبی و دیگری عارضه عروقی است. عارضه عصبی باعث می‌شود که فرد درد، میزان سردی و گرمی را در پای خود احساس نکند. مشکل عروقی هم باعث می‌شود میزان فشار خون در ناحیه پای فرد کاهش پیدا کرده و در صورت زخم شدن پا خیلی سریع عفونت کند. این کفی فشار در نواحی پا را به طور چشمگیری کاهش می‌دهد.
  3. کفی‌طبی مناسب آرتروز: در کل دو بیماری یعنی آرتروز و آرتریت می‌توانند سبب التهاب مفاصل شده و می توانند مفاصل و استخوان‌ شما را فرسایشی کنند. این بیماری اثر خود را بیشتر در ناحیه زانو و مچ پا نشان می‌دهد. یعنی با از بین بردن مفاصل باعث فرسایش استخوان‌های این ناحیه می‌شوند. این بیماری درد زیادی در مفاصل ایجاد می‌کند که با وارد شدن فشار از ناحیه پا درد چند برابر می‌شود. یکی از راه‌های کاهش درد ناشی از راه رفتن استفاده از کفی طبی مخصوص آرتروز است.
  4. کفی‌طبی مناسب قوس کف پا: همان طور که صاف بودن کف پا برای شخص مشکل ایجاد می‌کند. زیاد بود قوس کف پا به صورت طولی هم می‌تواند برای فرد مشکلاتی ایجاد کند. از جمله مشکلاتی که قوس زیاد کف پا ایجاد می‌کند، تغییر در طاهر انگشتان پا، کوتاه شدن طول پا، عدم داشتن تعادل در حالت ایستاده، انحراف مچ‌پا به سمت داخل، خشکی مفاصل و عدم انعطاف آن‌ها می‌باشد که استفاده از کفی طبی می‌تواند، جلوی خیلی از این مشکلات را بگیرد.
  5. کفی‌طبی کاهش درد ناحیه جلو پا: به عارضه درد در ناحیه پنجه و قسمت جلویی پا متا تار سالژی گفته می‌شود که دلیل به وجود آمدن آن وارد شدن فشار زیاد به پای فرد می‌باشد. این بیماری درد شدیدی در ناحیه زیر پنجه ایجاد می‌کند که باعث می‌شود، فرد از شدت درد توان راه رفتن را نداشته باشد. طراحی این کفی‌ها به گونه‌ای است که فشار را از ناحیه متاتارس برداشته و سبب کاهش درد در ناحیه جلو پا می‌شود.
  6. کفی‌طبی مناسب افتادگی قوس پا: افتادگی شدید قوس پا یک بیماری شایع است که در اثر بیرون زدگی استخوان ناویکولار و افتادگی قوس پا ایجاد می‌شود. کسانی که این عارضه را دارند، معمولا در در این ناحیه را زمان انجام فعالیت‌های روزانه بخصوص موقع پوشیدن کفش احساس می‌کنند. برای درمان این عارضه نوعی کفی خاص به کار می‌رود که از دو نوع فوم سخت و نرم برای مهار کردن این استخوان و کاهش درد استفاده می‌شود.
  7. کفی‌طبی خارپاشنه پا: این هم یک بیماری شایع است که بیشتر در خانم‌ها به چشم می‌خورد. این بیماری به علت وارد آوردن فشار مکانیکی بیش از اندازه به پاشنه پا به وجود می‌اید و یک زائده استخوانی در پاشنه پا ایجاد می‌شود. برای کاهش درد این عارضه باید از یک کفی نرم استفاده کرد که سبب کاهش فشار از روی استخوان کاریکانوس و در نتیجه کاهش درد در مدت ۱۰ روز می‌شود و در صورت استفاده مداوم درد آن کامل از بین می‌رود.
  8. کفی‌طبی چرخش پای کودک: یکی از عارضه ‌های شایع در بین کودکان پنجه پای رو به داخل است. اگر هر گونه مشکل در پاهای کودکان وجود داشته باشد، باعث عدم تعادل در راه رفتن آن‌ها خواهد شد. حتی اگر به این عارضه رسیدگی نشود، در بزرگسالی هم مشکلات زیادی متوجه راه رفتن کودکان می‌شود. این مدل از کفی‌های طبی به مرور زمان باعث ایجاد تعادل در راه رفتن بچه‌ها خواهد شد. پس اگر فرزندتان احیانا به این عارضه دچار است، سعی کنید به سراغ خرید کفی‌های طبی مخصوص کف پای صاف بروید تا از اذیت شدن کودکتان در آینده خودداری شود.

مزایای استفاده از کفی طبی:

  • برای افراد دیابتی که مشکل عصبی و یا عروقی دارند از آسیب دیدن پا، عفونت و عارضه‌های پای فرد جلوگیری می‌کند.
  • باعث بهبود تناسب اندام فرد می‌شود، یعنی اگر قد شما کوتاه است، می‌توانید با استفاده از کفی افزایش قد کوتاهی خود را جبران کنید.
  • هنگام راه رفتن و ورزش کردن کفی طبی باعث بهبود ثبات و تحرک می‌شود.
  • در افرادی که دارای عارضه‌ درد در پاشنه، کمر، زانو و لگن هستند. کفی طبی باعث کاهش درد در این افراد می‌شود.

نکات مهم هنگام خرید کفی طبی کفش:

  1. قیمت کفی کفش: مهم ترین نکته در مورد خرید کفی کفش قیمت آن می‌باشد. در واقع این قیمت است که مشخص می‌کند که چه نوع کفی را برای کفش خود انتخاب کنید. با مشخص شدن مقدار بودجه تمام مدل‌هایی که در رنج قیمتی شما قرار ندارند، از حیطه‌ی انتخابی شما خارج شده و کار انتخاب برای شما راحت‌تر خواهد شد.
  2. نوع کفی کفش: همانطور که می‌دانید مدل‌های مختلفی از کفی‌طبی در بازار وجود دارد که شما باید با توجه به نوع عارضه‌ای که دارید، مدل کفی‌طبی خود را انتخاب نمایید. اگر به دیابت مبتلا هستید، کفی مخصوص بیماران دیابتی و یا اگر از خار پاشنه رنج می‌برید مدل بهبود خار پاشنه را خریداری کنید. در ابتدای مطلب برای اگاهی بیشتر می‌توانید از انواع مدل‌ها اگاهی یابید.
  3. جنس کفی: در حال حاضر کفی کفش انواع مختلفی دارد که با روکش‌های متنوعی چون پارچه، چرم طبیعی، چرم مصنوعی، اشبالت و… پوشیده شده است. سعی کنید هنگام خرید کفی کفش به سراغ خرید مدل چرم طبیعی بروید که هم دوام و کیفیت بالایی دارد و هم اینکه عرق پا را به خوبی جذب خواهد کرد.
  4. سایز کفی کفش: همانطور که اثر انگشت تمامی افراد جهان با یکدیگر متفاوت است، سایز پا هم به همین صورت می‌باشد. پس هنگام خرید کفی کفش حتما باید به سایز ان توجه داشته باشید. سایز کفش را حتما مدنظر قرار دهید، تا بتوانید متناسب با ان سایز کفی را انتخاب نمایید. اگر سایز کفی‌خیلی بزرگ باشد عملا پاهایتان اذیت خواهد شد و اگر هم کوچک باشد خاصیت‌طبی بودن ان از بین خواهد رفت.
  5. تنفس پذیری کفی: بهتر است کفی انتخابی شما دارای جنسی باشد که به راحتی پا در ان تنفس کند و عرق ننماید. چون عرق کردن پاها باعث ایجاد بوی نامطبوع خواهد شد و پاها دچار تاول می‌شود. در صورتی که هدف از خرید کفی جلوگیری کردن از ایجاد ضایعه در پا خواهد بود و در غیر این صورت خرید این محصول زیر سوال خواهد رفت.
  6. برند محصول: همیشه به دنبال خرید برندهای معتبر و بادوام باشید. چون معمولا از کیفیت لازم برخوردار بوده و امتحان خود را بارها پس داده‌اند. تجربه هم ثابت کرده تا زمانی که برندهای معروف و شناخته شده وجود دارند، نباید به سراغ خرید برندهای ناشناخته و نامعتبر بروید. چون ویژگی اصلی انها عدم کیفیتشان خواهد بود و هزینه‌ی اضافی زیادی را بابت خرید یک محصول بی‌کیفیت پرداخت خواهید کرد.

روش نگهداری از کفی کفش طبی:

  • هر چند وقت یکبار جوراب را به خوبی بشویید، تا پاهایتان عرق نکند و بوی نامطبوع نگیرد.
  • در صورتی که کفی کفشتان بوی بد گرفت؛ هیچ‌گاه ان را نشویید و ان را در مجاورت هوای ازاد قرار دهید.
  • کفشتان را مقابل نور خورشید قرار ندهید، چون جنس اکثر کفی‌ها فوم و پلی اورتان است که به نور خورشید حساس هستند.
  • هیچ‌گاه کفی را به کف کفش نچسبانید، چون گاهی اوقات برای قرار گرفتن در مقابل نور خورشید مجبورید که ان را از کفش جدا کنید و کفی پاره خواهد شد.

.

منابع:
.https://kimik.ir

- مطالب مرتبط -

«لوازم کمک‌درمانی و بهداشتی»

البسه و اکسسوری

مشاهده مطالب ←

آرایش و زیبایی

مشاهده مطالب ←

لوازم خانگی و دکوری

مشاهده مطالب ←

بهداشت و سلامت

مشاهده مطالب ←

گل و گیاهان

مشاهده مطالب ←

موادغذایی و خوراکی

مشاهده مطالب ←

مسافرت و کمپینگ

مشاهده مطالب ←

نظافت و شستشو

مشاهده مطالب ←

ماشین و موتورسیکلت

مشاهده مطالب ←

لوازم دیجیتال

مشاهده مطالب ←

ساز و موسیقی

مشاهده مطالب ←

کودک و نوزاد

مشاهده مطالب ←

لوازم اداری

مشاهده مطالب ←

تحصیل و تحریر

مشاهده مطالب ←

منابع

مشاهده مطالب ←

قوانین

مشاهده مطالب ←

error: Alert: Content is protected !!