به بند دست یا پا مچ (Wrist) گفته میشود یا به عبارت دیگر مچ اسم بندگاهی از بدن است که بین کف دست و ساعد یا کف پا و ساق آن قرار دارد. البته به محل تماس دو قسمت استخوان مانند مچ، آرنج و زانو مفصل هم گفته میشود.
مچبند چیست و چرا از آن استفاده میشود؟
زمانی که بیش از حد، نا مناسب، بدون توجه و ملاحظه از مچ دست استفاده میکنید، ممکن است بر اثر فشار و کشش مکرر، مچ دست شما آسیب ببیند، اینجاست که به یک مچبند طبی نیار پیدا میکنید.
مچبند (wrist brace) در طول مدت درمان، ناحیه آسیب دیده را در حالت ثابت نگه میدارد و اجازه حرکت به آن نمیدهد. در واقع مچبند طبی از مچ دست محافظت میکند و فشار بر روی قسمت آسیب دیده را کاهش میدهد.
حرکت مچ را محدود کرده و آن را طی پروسه درمان ثابت نگه داشته و درد آن را نیز کم میکند. تسریع و تسهیل در التیام و بهبود مچ دست بعد از جراحی یا صدمه از دیگر فواید مچبند است.
این اطلاعات و بیشتر از آن در مورد مچ و مچبند
در مورد مچ دست و لزوم محافظت از آن در هنگام جراحی و یا آسیب دیدگی به تفصیل بحث کردیم، با این حال مجدد یادآور میشویم که یکی از قسمتهای کاربردی و پُرکار در بدن ما انسانها مچ دست است.
این بخش از بدن به صورت روزانه و برای انجام طیف گستردهای از کارها مورد استفاده قرار میگیرد و همین وسعت کار ممکن است موجب آسیب دیدن آن شده و روند زندگی شما را مختل نماید.
بنابراین ضرورت دارد که در حفظ سلامت مچ دست و استفاده درست و منطقی از آن نهایت تلاش خود را به عمل آورید تا دچار صدمه و درد در این ناحیه حساس و کلیدی از جسم خود نشوید.
گاهی اوقات پیش میآید که افراد با بی ملاحظهگی تمام، اقدام به بلند کردن اجسام سنگین و یا کشیدن آنها و حتی انجام حرکات نادرست ورزشی نموده و زمینه صدمه دیدن مچ دست یا دستان خود را به شکل شدید یا خفیف فراهم میآورند. در چنین موقعی نیاز است که از مچبند طبی استفاده نماید.
همانطور که در ابتدای مطلب هم اشاره شد، کار مچبند طبی سفت نگهداشتن مفصل مچ و کاهش فشار ناشی از انجام کارهای روزانه است تا این قسمت از بدن شما بتواند سلامت خود را بازیابی کرده و همچون گذشته قابل استفاده باشد.
برای انتخاب و خرید مچبند طبی لازم است مواردی را به عنوان معیار گزینش محصول برتر در نظر داشته باشید که مجله اینترنتی مینینیم قصد دارد این اطلاعات مختصر اما مفید را در اختیار شما دوستان همراه قرار دهد.
هدف این است که ابتدا انواع مختلف مچبندهای طبی موجود در بازار را به شما معرفی کنیم و در ادامه نکات مهم برای خرید آنها را یادآوری نماییم.
.
آشنایی با انواع مچبندهای پزشکی
مدل ورزشی: این نوع از مچبند طبی به تبعیت از نامش در عرصههای ورزشی و از سوی ورزشکاران حرفهای مورد استفاده قرار میگیرد.
ورزشکاران رشتههای راکتی مانند: تنیس، بدمینتون، اسکواش، پینگ پنگ و … حتماً باید برای جلوگیری از وارد شدن فشار اضافه به مچ خود از این نوع محصولات سلامت محور استفاده نمایند.
مچبندهای طبی ورزشی در منعطفترین حالت ممکن طراحی و تولید میشوند و هیچگونه سختی و وزن اضافهای را به فرد ورزشکار تحمیل نمیکنند.
مدل مخصوص کشیدگی: RSI نام دیگر این مدل از محصولات سلامت محور است که با برطرف کردن کشیدگی در مچ دست و همچنین ثابت نگهداشتن آن سبب بهبودی سریع مچ آسیبدیده میگردد.
مدلهای آتل انگشت: آتلهای مخصوص انگشتهای آسیب دیده در اثر سانحه، فشار و … را خیلی نباید جزئی از خانواده مچبندهای طبی به حساب آورد.
اما از آنجایی که باعث ثابت نگهداشتن مچ و همچنین انگشت یا انگشتان آسیب دیده برای شخص مصدوم میگردند، میتوان از آنها برای تسکین و التیام دردهای ایجاد شده در ناحیه مچ دست هم استفاده کرد.
مچبندهای ترکیبی: مچ بند طبی ترکیبی در حقیقت همانند مدل آتلدار است که برای آن دسته از افرادی که عمل جراحی را بر روی شست دست خود انجام دادهاند از سوی پزشک تجویز میشود.
این نوع از مچبندها ضمن ثابت نگهداشتن مچ و شست دست، مانع حرکت دیگر انگشتان نشده و محدودیتی را برای شما ایجاد نمیکنند.
مدل نگهدارنده: از مچبند طبی نگهدارنده اغلب در مراکز توانبخشی و درمانی استفاده میشود. با بهرهگیری از این نوع مچبندها بر روی مچهای آسیب دیده، میتوان در سریعترین زمان ممکن درد و تورم ایجاد شده در این ناحیه را کنترل و میزان آن را نیز کاهش داد.
.
نکات بارز و مهم هنگام انتخاب و خرید مچبند
انتخاب بهترین مدل مچبند
زمانی که قصد تهیه یک مچبند طبی مرغوب را دارید قبل از هر چیز باید به نوع آن توجه داشته باشید.
انتخاب مدل مچبند کار سختی نیست، کافی است قدری وقت بگذارید و قسمت قبلی این مطلب را که در آن به تشریح انواع مچبندهای طبی پرداخته شده، مورد مطالعه قرار دهید.
بعد از این، شما میتوانید با صلاحدید پزشک خود و سطح آسیب وارد شده به مچ دستتان به سراغ استفاده از مناسبترین مچ بند ممکن برای خود بروید.
نوعی دیگر از مچبندهای طبی در بازاز یافت میشوند که از آنها برای کسانی که عمل جراحی بر روی دست و مچ خود انجام دادهاند، استفاده میکنند که از نظر قیمت از مدلهای دیگر گرانتر میباشند.
توجه به تناسب اندازه مچبند طبی
نکته دوم برای انتخاب مچبند طبی توجه به اندازه آن است، برای این منظور توصیه میکنیم در پی خرید محصولی باشید که دارای سایزی متناسب با اندازه دور مچ دست شما باشد.
مچبندی که اندازه آن از دور مچ شما بزرگتر یا کوچکتر باشد، ممکن است برایتان مشکل به وجود آورد و تاثیر مثبتی برای از بین بردن عارضه و محافظت از مچ شما نداشته باشد.
بنابراین بهتر است که فکر خود را بر روی انتخاب و خرید کالایی متمرکز نمایید که از قابلیت تغییر اندازه برخوردار است.
بررسی کیفیت جنس محصول
توجه به جنس مچبند از دیگر فاکتور مهم برای تهبه این محصول سلامت محور و پزشکی است.
این گروه از محصولات درمانی میتوانند از جنس کشی، الاستیکی و نئوپرنی تهیه و تولید شوند. انتخاب در این خصوص به سلیقه و نظر فرد استفاده کننده از کالای پزشکی، بستگی دارد.
منتهای مراتب یادتان باشد که جنس مچبند شما نباید موجب ایجاد حساسیت بر روی پوست دست شود. ضمن اینکه بهتر است جنس انتخابیتان از قابلیت شستشوی آسانی نیز برخوردار باشد.
توجه به میزان پوشش مچبند طبی
از دیگر موارد حائز اهمیت در خصوص خرید مچبند طبی توجه به مقدار سطح قابل پوشش محصول است. شما در این زمینه باید به اندازه ناحیه متورم شده و همچنین آسیب دیده مچ دست دقت کنید تا ببینید نیاز به استفاده از چه نوع مچبندی با چه میزان سطح پوششی دارید.
گاهی اوقات برخی از مچبندها میتوانند ضمن حراست و ثابت نگهداشتن مچ دست، از قسمتهای دیگری همچون کف دست، ساعد و یا انگشتان نیز مراقبت و حمایت کرده و سطح بیشتری از دست شما را پوشش دهند.
سهولت استفاده از مچبند طبی
قطعاً برای شما مهم خواهد بود که بتوانید به راحتی و سهولت از مچبند طبی استفاده نمایید، زیرا گاهی پیش میآید که فرد آسیب دیده مجبور است برای هفتهها از این کالای پزشکی برای بهبود و درمان مچ خود بهرهگیری نماید، لذا آسانی به کارگیری آن حائز اهمیت است.
عوامل موثر در تعیین قیمت مچبند طبی
زمانی که پای سلامتی اعضای بدن به ویژه دست با آن همه کارکرد مفید به میان میآید، دیگر قیمت یک محصول پیشگیرانه، پزشکی و سلامت محور خیلی به چشم نمیآید زیرا حفظ سلامت فراتر از قیمت و ارزشگذاری مادی است.
بنابراین قیمت یک مچبند طبی هر چقدر هم که باشد، نباید مانع انتخاب و خرید شما بشود، پس بهتر است بر اساس نوع و شدت صدمه وارده به مچ دست خود محصولی کیفی، مناسب و مرغوب را برگزینید.
.
منابع:
.https://mininim.ir