راهنمای کرم مرطوب کننده

تعداد برندهای کرم مرطوب کننده آن‌قدر زیاد است که پاسخ دقیق به این سؤال غیرممکن به نظر می‌رسد. فقط در یکی از گروه‌های اجتماعی که در آن عضو هستید پیامی بفرستید و بپرسید هر یک از اعضای این گروه از چه نوع مرطوب‌کننده‌ای استفاده می‌کنند، باور کنید به سختی می‌توانید برندی را پیدا کنید که اکثریت آنها از آن استفاده کنند. مثلا در یک گروه ۲۵ نفره از خانم‌ها این پرسش را مطرح کردیم و نام بیش از ۱۰ برند مختلف را شنیدیم!
بااین‌حال، اینکه دیگران از چه برندی استفاده می‌کنند یا کدام برند محبوب‌تر است، نباید ملاک شما برای انتخاب مرطوب‌کننده باشد. قبل از خرید کرم مرطوب کننده ابتدا نوع پوست‌تان را تعیین کنید و سپس برندی را انتخاب کنید که ویژگی‌ها و مواد تشکیل‌دهنده آن برایتان مناسب باشد.

ویژگی‌های یک کرم مرطوب کننده خوب چیست؟

شاید فکر می‌کنید مرطوب‌کننده باید پوست را مرطوب کند. همین؟ به‌هیچ‌وجه.
مرطوب‌کننده خوب علاوه بر آب‌رسانی به پوست، باید از پوست در برابر نور خورشید حفاظت کند، حاوی ترکیباتی مناسب باشد که پوست را تحریک نکند و از تشکیل رادیکال‌های آزاد پوست جلوگیری کند. حالا بیایید ببینیم یک کرم مرطوب‌کننده خوب باید از چه ترکیباتی تشکیل شده باشد تا علاوه بر رطوبت‌رسانی این مزایا را هم به ما برساند.

یک کرم مرطوب کننده خوب باید شامل چه ترکیباتی باشد؟

با توجه به مواردی که در بخش قبل گفتیم، یک مرطوب‌کننده خوب باید شامل ترکیبات زیر باشد:

حفاظت در برابر نور خورشید

مهم نیست نوع پوست‌تان چیست، در هر صورت هرگز، هرگز نباید بدون کرم ضدآفتاب در برابر نور خورشید قرار بگیرید. برخلاف باور عمومی که می‌گوید یک کرم ضدآفتاب باید صرفا ضدآفتاب باشد، نظر برخی پزشکان و متخصصان این است که افرادی که پوست خشکی دارند و استفاده از مرطوب‌کننده برایشان حیاتی است، بهتر است حتما از ضدآفتابی استفاده کنند که مرطوب‌کننده هم داشته باشد. با این کار با یک تیر دو نشان می‌زنید و تازه مقرون‌به‌صرفه هم هست. به‌همین‌دلیل متخصصان توصیه می‌کنند که کرم مرطوب‌کننده‌ای که می‌خرید باید حاوی ضدآفتاب با ۳۰ SPF و فاقد چربی باشد.

مبارزه با رادیکال‌های آزاد

احتمالا تاکنون درباره آنتی اکسیدان‌ها شنیده‌اید. آنتی‌اکسیدان‌ها مولکول‌هایی هستند که با رادیکال‌های آزاد که عامل پیری زودرس پوست هستند و سبب تخریب سلول‌های آن می‌شوند مبارزه می‌کنند. بنابراین یکی از مهم‌ترین اجزای تشکیل‌دهنده هر کرم مرطوب کننده باید آنتی‌ اکسیدان باشد. در فهرست اجزای تشکیل‌دهنده مرطوب‌کننده به‌دنبال نام آنتی‌اکسیدان بگردید.

ترکیبات رطوبت‌رسان

یکی از مهم‌ترین واقعیت‌هایی که صنعت لوازم آرایشی از ما پنهان می‌کند این است که در واقع رطوبت‌رسانی به پوست هیچ فایده‌ای ندارد اگر پوست نتواند آب جذب‌شده را نگه دارد. به‌همین‌دلیل مرطوب‌کننده باید حاوی ترکیباتی باشد که بتواند آب را در پوست حفظ کند.
ترکیباتی مانند اسید هیالورونیک و دی‌متیکون (برای حفظ رطوبت در پوست)، گلیسیرین، پروپیلن گلیکول، پروتئین و اوره (برای جذب بهتر آب توسط پوست) و لانولین، روغن معدنی یا وازلین (برای جلوگیری از ازدست‌رفتن رطوبت پوست) به کار می‌روند. البته همان‌طور که توضیح دادیم بافت مرطوب‌کننده (یعنی غلیظ یا رقیق‌بودن آن) باید با توجه به نوع پوست انتخاب شود.

بایدها و نبایدهایی که قبل از خرید کرم مرطوب کننده باید در نظر داشته باشید

  • اگر پوست‌تان چرب و مستعد آکنه است، باید مرطوب‌کننده‌هایی بخرید که فاقد ترکیبات کومدوژنیک یا جوش‌زا باشد، زیرا این ترکیبات منافذ پوست را مسدود می‌کنند و سبب بروز آکنه می‌شوند. فهرست ترکیبات کومدوژنیک بسیار طولانی است، به‌همین‌دلیل مرطوب‌کننده‌های مخصوص پوست‌های مستعد آکنه معمولا برچسب «فاقد ترکیبات کومدوژنیک» دارند که پر واضح است اغلب اعتمادی به آنها نیست! تنها راه‌حل این است که از برندهای معتبر استفاده کنید و به‌محض‌اینکه متوجه شدید پوست‌تان در حال حساس‌شدن است مصرف مرطوب‌کننده را قطع کنید.
  • تعداد عناصر تشکیل‌دهنده مرطوب‌کننده‌ای که انتخاب می‌کنید باید کمتر از ۱۰ عدد باشد. هر چه مواد تشکیل‌دهنده کمتر باشد، احتمال تحریک و حساس‌شدن پوست نسبت به یکی از مواد تشکیل‌دهنده کمتر می‌شود. تا جایی که امکان دارد سعی کنید از کرم‌های دارای رنگ و عطر استفاده نکنید.
  • اگر فکر می‌کنید تعداد افرادی که پوست حساسی دارند اندک است، در اشتباه‌اید، زیرا واقعیت این است که همه پوست‌ها حساس هستند. هر پوستی درست در شرایط نامناسب مخصوص به خودش، مستعد تحریک‌شدن و حساسیت است. بنابراین این باور را برای همیشه از ذهن‌تان پاک کنید.
  • گاهی اوقات خشکی پوست سبب ایجاد خارش در آن می‌شود. اگر دلیل خارش پوست‌تان خشکی آن است، کرم مرطوب‌کننده‌ای را بخرید که هم خشکی پوست را کاملا برطرف کند و هم اینکه فاقد ترکیبات حساسیت‌زا و تحریک‌کننده پوست مانند عطرها و روغن‌های غیرضروری باشند. البته کرم‌های مرطوب‌کننده ضدحساسیت هم در بازار موجود هستند، اما واژه ضدحساسیت به‌طورکلی فقط یک واژه دهان‌پرکن است زیرا هیچ محصول تجاری وجود ندارد که واقعا ضدحساسیت باشد. درصورتی‌که مرطوب‌کننده مشکل شما را برطرف نکرد، از کرم هیدروکورتیزون یک درصد استفاده کنید. فقط تا یک هفته مصرف این کرم را ادامه دهید. اگر بهبود حاصل نشد به پزشک مراجعه کنید، زیرا ممکن است مشکل پوستی جدی‌تری داشته باشید.
  • برای رفع اگزما در پوست، کرم‌های مرطوب‌کننده غلیظ حاوی وازلین مفید هستند. البته خود ژل وازلین هم می‌تواند تکه‌های خشک اگزما را نرم کند و در حفظ لطافت پوست موثر باشد. اما اگر مشکل جدی است و با مرطوب‌کننده رفع نمی‌شود به پزشک مراجعه کنید.
  • از کرم‌های مرطوب‌کننده حاوی رنگ و عطر استفاده نکنید. فرقی نمی‌کند که مرطوب‌کننده را برای پوست خشک، حساس یا معمولی می‌خواهید؛ بیشتر کارشناسان می‌گویند بهتر است از اجزای غیرضروری که ممکن است تحریک‌کننده باشند خودداری کنید. اگر پزشک به شما توصیه نکرده است، لزومی ندارد از مرطوب‌کننده‌ای استفاده کنید که عوامل ضدباکتری دارند. گاهی اوقات عوامل ضدباکتری نیز می‌توانند غیرضروری باشند و روغن‌های ضروری و مفید پوست‌تان را از بین ببرند.
  • قرار نیست هر چیزی که برای بدن خوب است، برای پوست صورت هم مناسب باشد. پیشنهاد ما این است که از مرطوب‌کننده‌هایی که حاوی ترکیبات دوست‌دار بدن هستند مانند روغن‌های معدنی، موم یا شی باتر (Shea Butter) هستند برای مرطوب‌کردن پوست صورت استفاده نکنید. این ترکیبات می‌توانند منافذ پوست صورت را مسدود کنند و سبب آکنه شوند.
  • تعداد اسیدهای به‌کاررفته در مرطوب‌کننده نباید بیش‌ازحد باشد. اگر پوست‌تان خشک است مرطوب‌کننده حاوی آلفا هیدروکسی اسید، گلیکولیک اسید، رتینوئیک اسید و سالیسیلیک اسید ممکن است سبب تحریک و حساسیت پوست‌تان شود. این ترکیبات می‌توانند به‌شکل عمقی در پوست نفوذ کنند و مشکل‌ساز شوند. از مرطوب‌کننده‌های الکل‌دار نیز خودداری کنید.
  • مرطوب‌کننده نباید بیش‌ازحد دارای مواد استروئیدی باشد. مخصوصا اگر پوست‌تان به سادگی به خارش می‌افتد، باید بیشتر به این مورد توجه کنید. کرم‌های مرطوب‌کننده حاوی استروئیدها می‌توانند از تحریک‌شدن پوست و التهاب جلوگیری کنند، اما نباید بیش از یک یا دو هفته مصرف شوند مگر اینکه پزشک مدت طولانی‌تری آنها را تجویز کند. این کرم‌ها سبب نازک شدن پوست می‌شوند و مشکلات پوستی دیگری هم به وجود می‌آورند.
  • مرطوب‌کننده‌هایی را بخرید که در تیوب یا ظروف غیرشفاف با دهانه کوچک عرضه می‌شوند. دلیلش این است که اگر مرطوب‌کننده حاوی آنتی‌اکسیدان باشد، در مدتی کوتاه در معرض نور یا هوا آنتی‌اکسیدان‌هایش را از دست خواهد داد. به‌همین‌دلیل تیوب‌ها بسیار بهتر هستند، زیرا هم نور به مواد داخل آنها نفوذ نمی‌کند و هم مجرای خروجی‌شان بسیار کوچک است که اجازه نمی‌دهد مرطوب‌کننده در معرض هوا قرار بگیرد؛ همچنین هربار نیازی نیست دستتان را در ظرف مرطوب‌کننده فروببرید و از ورود باکتری‌های روی دستتان به داخل ظرف جلوگیری می‌کنند.

.
منابع:
.https://www.daraje.com

- مطالب مرتبط -

«لوازم آرایش و زیبایی»

البسه و اکسسوری

مشاهده مطالب ←

آرایش و زیبایی

مشاهده مطالب ←

لوازم خانگی و دکوری

مشاهده مطالب ←

بهداشت و سلامت

مشاهده مطالب ←

گل و گیاهان

مشاهده مطالب ←

موادغذایی و خوراکی

مشاهده مطالب ←

مسافرت و کمپینگ

مشاهده مطالب ←

نظافت و شستشو

مشاهده مطالب ←

ماشین و موتورسیکلت

مشاهده مطالب ←

لوازم دیجیتال

مشاهده مطالب ←

ساز و موسیقی

مشاهده مطالب ←

کودک و نوزاد

مشاهده مطالب ←

لوازم اداری

مشاهده مطالب ←

تحصیل و تحریر

مشاهده مطالب ←

منابع

مشاهده مطالب ←

قوانین

مشاهده مطالب ←

error: Alert: Content is protected !!